Filmový festival Expediční kamera opět v Kašperských Horách

Po roce se do kina v Kašperských Horách opět vrací filmový festival těch nejlepších cestovatelských a dobrodružných filmů z mezinárodní i domácí produkce Expediční kamera 2019

Jarní servisní akce AUTO CB

Po roce se do kina vKašperských Horách opět vrací filmový festival těch nejlepších cestovatelských a dobrodružných filmů zmezinárodní i domácí produkce Expediční kamera 2019. Výpravy do nitra džungle i pouště, neuvěřitelné výkony na skalách, plavby přes oceány i po divokých řekách, adrenalinové šílenství, návštěvy domorodých kmenů, stovky uběhnutých kilometrů i putování na dvou kolech, outdoorové hvězdy i neznámí a přesto úžasní cestovatelé, to vše máte možnost zažít během festivalu. V pátek 1.3. v18 hodin kašperskohorské kino nabídne divákům trojici filmů stouto tématikou. Prvním filmem bude snímek novozélanďana Simona Waterhouseho s názvem Waiau – Toa Odyssey. Moderní pojetí minimalistického cestování na kole. Parta tří dobrodruhů, jednoho fotografa a filmaře vyrazila na 300 km dlouhou 6denní cestu bez jakékoliv podpory. Naplánovali výpravu spojující divoké řeky a přírodní cyklotraily v téměř nedotčené divočině Nového Zélandu. Aby toho nebylo málo, jen měsíc před odjezdem je ničivé zemětřesení nutí měnit plány a to jim odkrývá možnosti objevit novou krajinu. Jedna hora, dva příběhy to je další film švýcarského režiséra Hanse Ambühla snázvem Tupendeo. Dva horolezci se vydávají vroce 2015 na prvovýstup hory Tupendeo. Nález lezeckého materiálu těsně pod vrcholem jim odkrývá tragický příběh zexpedice roku 1992. Třetí film je dílem českého kameramana a producenta expedičních filmů Miroslava Haluzy. Matsés je film, který vás chvíli inspiruje a dojímá, chvíli vám běhá mráz po zádech. Vypráví o amazonském kmeni Matsés čelícímu tlaku civilizace a těžařských společností. Dozvíte se vněm také jaké to je, když se otec s dcerou na vlastní pěst vydají na peruánsko-brazilskou hranici až do nitra Amazonie.

Přijďte nasát atmosféru dálek, obdivovat pozoruhodné výkony a načerpat inspiraci ke svým cestám vpátek 1.3. v18 hodin do kina vKašperských Horách.

Autor: Radek Nakládal Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 26.02.2019 08:56




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka