Ford of Europe zvýšil svůj tržní podíl a zůstává jedničkou v užitkových automobilech

Ford of Europe má za sebou nejlepší 1. čtvrtletí od roku 2010 – zvýšil svůj tržní podíl a zůstává jedničkou v užitkových automobilech

Cílená propagace v Plzni

Ford of Europe má za sebou prodejně nejúspěšnější první čtvrtletí od roku 2010

V osobních vozech dosáhl nejlepšího výsledku od roku 2011 a v užitkových dokonce od roku 1993. Značka také rostla rychleji než trh. Zákazníci Fordu projevují značný zájem o SUV, užitkové automobily, sportovní modely i velké vozy.

Na všech 50 evropských trzích bylo prodáno celkem 401 200 vozů Ford. To je o 8,4 % více než ve stejném období loňského roku, přičemž celý trh narostl pouze o 5,4 %. Tržní podíl značky se tak zvýšil o 0,3 procentního bodu na 8,0 %.

Ford zaznamenal na svých 20 tradičních trzích zvýšení počtu prodaných vozů o 8,5%, na 363 500 kusů. Jeho tržní podíl se udržel na hodnotě 8,2 %, a zůstává druhou nejprodávanější značkou automobilů v Evropě.

„Ford se v Evropě těší stále většímu zájmu, ať už hovoříme o novém Mustangu a Focusu RS, rozrůstající se řadě SUV nebo o našich úspěšných užitkových modelech,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. „Máme více zákazníků a co je podstatné, získáváme nové soukromé a fleetové zákazníky, kteří si stále častěji pořizují vozy Ford ve vysokých stupních výbavy.“

V prvním čtvrtletí i v březnu 2016 byl Ford nejprodávanější značkou užitkových automobilů v Evropě. Na tradičních trzích pro něj bylo první čtvrtletí nejlepší od roku 1993, když značka prodala celkem 80 900 užitkových vozů apolepšila si tak o 14,4%. Tržní podíl Fordu v užitkových vozech dosáhl hodnoty 13,7 %.

V úvodním kvartálu 2016 se pozitivně odrazila rovněž aktivita Fordu v segmentu SUV.

Kompaktní EcoSport si připsal 14 600 prodaných kusů, což představuje meziroční zlepšení o 50 %. Také Kuga s 30 700 prodanými vozy a meziročním přírůstkem o 23 % oslavila nejlepší výsledek za první čtvrtletí v celé prodejní historii tohoto modelu.

Kombinovaný odbyt sportovních modelů Fiesta ST, Focus ST, Focus RS a Mustang se více než zdvojnásobil

V návaznosti na zahájení prodeje nového Focusu RS, který od listopadu získal již 5 700 objednávek, Ford letos očekává rekordní počet prodaných sportovních vozů. Mustang si od zahájení prodeje ve třetím čtvrtletí loňského roku objednalo již 16 600 zákazníků. V březnu se navíc tento model stal nejprodávanějším sportovním automobilem v Německu.

Úspěšné byly rovněž velké modely značky Ford. Prodeje modelu S-MAX meziročně narostly o 161 %, v případě Galaxy to bylo o 96 % a u Mondea o 18 %.

Novinky Fordu pro rok 2016:

Již dva roky po sobě Ford meziročně navýšil svůj tržní podíl a také v roce 2016 bude pokračovat v rozšiřování nabídky v klíčových segmentech:

Ve druhé polovině roku přijde na trh nová Kuga a Edge. Ford očekává, že v evropském segmentu SUV dosáhne v roce 2016 přibližně 30% růstu a poprvé překoná metu 200 000 prodaných vozů.

V kategorii sportovních automobilů uvede Ford novou Fiestu ST200. Stále čerstvou novinkou je Focus RS. Ford plánuje prodat letos v Evropě asi 40 000 sportovních vozů. To by představovalo meziroční růst o 50 %, přičemž již v roce 2015 zvýšil Ford prodeje sportovních modelů o 61 %.

Ford letos rozšíří luxusní řadu Vignale o tři nové modely – S-MAX Vignale, Edge Vignale a Kuga Vignale. V roce 2017 bude mít Ford v nabídce pět modelů Vignale.

Během letošního roku uvede Ford na trh nový model KA+, jímž reaguje na sílící poptávku po cenově dostupných malých vozech.

Pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Ford ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 18.04.2016 10:05




4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka