Na Špičáku se bude lyžovat za ceny vedlejší sezony až do 23. prosince

Setrvalý stav co do počtu otevřených sjezdovek a prodloužení termínu, do kdy se dá lyžovat za ceny vedlejší sezony. Taková je aktuální situace v největším šumavském středisku Plzeňského kraje - Ski&Bike Špičák.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Rozhodli jsme prodloužit dobu trvání ceníku vedlejší sezony až do pátku 23. prosince. Do té doby bychom chtěli, pokud nám to podmínky dovolí (nebo napadne přírodní sníh), vysněžit a otevřít další části areálu,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Celodenní skipas pro dospělého tak i nadále stojí 490 korun, 425 korun pro mládež 15-18 let, 1180 korun rodinná – neomezený počet dětí do 14 let zdarma, platí jen dospělí, a 345 korun děti do 14 let.

Na dvou v současnosti otevřených sjezdovkách nyní leží mezi 30 – 10 cm technického sněhu. Jedna je cca 1,5 km dlouhá, sportovně laděná v kombinaci horního úseku sjezdovky č. 3 Slalomové a dolní části č. 2 U zalomeného. Druhá pak rodinná Spodní Šance v celé délce 600 metrů. Na Spodní Šanci se koná večerní lyžování každou středu, pátek a sobotu od 18:30 hodin. Během týdne už na Špičák zavítaly i první školní lyžařské kurzy.

Ski&Bike Špičák: 8,5 kilometrů sjezdovek, 88% zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí v okolí.

Společný skipas Železnorudska pro areály Ski&Bike Špičák, Nad Nádražím a Belveder.

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka