Podporujeme mladé talenty z Pošumaví, aneb další úspěchy klatovských snowboardcrossařek

Snowboardcross, zkráceně SBX, je jedna z nejmladších dynamicky se rozvíjející disciplín snowboardingu a stala se i součástí olympijských sportovních disciplín. Závodníci se musejí připravit na závody plné rychlosti, napětí, koncentrace, adrenalinu, nekontaktních soubojů i tvrdých pádů. Trať je plná přírodních překážek, klopených zatáček, skoků, boulí, schodů a dalších záludností.

Jarní servisní akce AUTO CB

Mimořádně úspěšní jsou v letošní zimní sezóně klatovští snowboardisté z teamu SnowRockets. Dobrou přípravu a talent potvrdili v lyžařském areálu Zadov na republikovém finále škol AŠSK ČR ve snowboardingu slalomu. Ve středu 15. února se od ranních hodin konaly na zadovské Kobyle snowboardové závody republikového finále škol. Závodníci se sjeli z celé České republiky, na náročné trati je čekalo 17 branek a v dvoukolovém závodě, v kterém se sčítaly výsledné časy, se utkali v kategoriích mladší a starší žáci a studenti. Členky teamu SnowRockets, Gabriela Krůsová a Marie Bohůnková, které na závodech reprezentovaly Gymnázium Jaroslava Vrchlického v Klatovech, získaly 1. místo v kategorii družstev a Gabriela Krůsová vybojovala 1. místo a Marie Bohůnková 2. místo v kategorii studenti.

Další úspěch si klatovské sportovkyně vybojovaly a doslova zazářily na závodech 25. února na Mistrovství ČR ve snowboardcrossu na Božím Daru. V kategorii Junior Ladies se na 1. místě umístila Gabriela Krůsová a na 2. místě skončila Marie Bohůnková. O den později již obě závodnice bojovaly v letošním závěrečném závodě série Českého poháru ve snowboardcrossu. Finále se konalo na Božím Daru a na stupně vítězů se opět probojovaly klatovské reprezentantky z teamu SnowRockets. Na stupínek nejvyšší si stoupla a zlatý Český pohár vybojovala Gabriela Krůsová, na druhém místě skončila Marie Bohůnková a třetí místo obsadila Viktorie Brožová. Všechny závodnice jsou z klatovského snowboardcrossového týmu SnowRockets z Klatov a po celou zimní sezónu se jim věnují klatovští trenéři Daniel Martínek a Petr Bohůnek, kteří sami jsou nejen trenéry české reprezentace dětí, ale také zároveň jsou členy reprezentace ČR.

Team SnowRockets má v současné době přibližně 40 členů a mnoho plánů do budoucna. Například častější reprezentaci na evropských závodech, což souvisí se získáváním dalších sponzorů a partnerů. Zásluhou těch současných, mezi které patří i firma Efekt Elektro Klatovy, mohou nadějné závodnice soutěžit a vyhrávat. Nejbližší jsou spojeny s účastí klatovských úspěšných závodnic na ještě několika letošních závodech v České republice, ale i v sousedním Německu, kde se rozhodly účastnit se v sérii německého poháru SBX Trophy Snowboardcross Challenge a změřit své schopnosti s německými závodnicemi. Již 18. a 19. února se klatovský tým zúčastnil závodu poprvé a Gabriela Krůsová se umístila na výborném 4. místě.

Autor: Elektro Efekt Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
10.03.2017 15:10




1 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka