Řidič kamionu se zřejmě zbláznil a na životě ohrozil všechny ostatní

„Předjel mě!“ tak po svém dopadení zdůvodnil ohrožení života všech účastníků silničního provozu řidič kamionu, který se šílených 25 kilometrů snažil násilím zastavit druhý kamion.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tuto středu odpoledne dva řidiči vyjížděli s jízdními soupravami nákladních automobilů s návěsy z Plzně směrem k hranicím se Spolkovou republikou Německo. U Staňkova si jako druhý jedoucí polský řidič s kamionem tovární značky Volvo dovolil předjet český kamion Scania, což neuvěřitelně rozzuřilo jeho 41letého řidiče. Ten se rozhodl „drzého Poláka“ vychovat a i se svou mnohatunovou soupravou vyrazil na stíhací jízdu. Nestačilo mu, že ho znovu předjel, ale v Horšovském Týně, kdy oba zastavili na křižovatce se světelnou signalizací, vystoupil Čech ze svého kamionu, násilím vnikl do kabiny 25letého polského řidiče a začal ho bít pěstí.

Třetím a nechtěným účastníkem konfliktu se stal redaktor plzeňského zpravodajského webu KRIMI-PLZEŇ, který se mezi dva rozzuřené „tiráky“ dostal se svým osobním autem. Po té co skončila bitka v kamionu, zaregistroval redaktor zmatek na křižovatce a začal dění sledovat.

Český řidič se vrátil do svého vozu, což se zase nelíbilo Polákovi a oba kamiony se začali honit, vzájemně předjíždět a bylo jim zcela jedno, že ze silnice muselo sjet několik protijedoucích vozů. Redaktor KRIMI-PLZEŇ se telefonicky spojil s Policií ČR, celou situaci policistům popsal a navigoval je k místu střetu obou řidičů.

Honička ale pokračovala, ve vesnici Březí předjel Čech přes plnou čáru Poláka, donutil ho zastavit a pokusil se ho znova napadnout. Polský řidič se v obavě o svůj život raději zamkl ve voze a tak mu Čech alespoň pěstí promáčkl dveře. Zde málem došlo k vážné nehodě, protože protijedoucí řidič dalšího kamionu musel vyvinout maximální úsilí, aby do obou, napříč silnice stojích kamionů nenarazil.

Honička dál pokračovala směrem k Folmavě, kdy už vstříct oběma šílencům vyráželo několik policejních hlídek. K zastavení obou kamionů mělo dojít před Babylonem, ale český řidič zastavil na čerpací stanici ONO u Hadrovce. Tady si s ním pro změnu běžel účty zase vyřešit Polák, čemuž ale zabránil přítomný redaktor a muže udržel od sebe až do příjezdu policejních hlídek na místo.

Policisté oba řidiče zajistili a vyslechli jejich verze a v současné době vyhodnocují kamerové záznamy.

Šílené na tomto případu je, že oba řidiči se takto chovali jen pár hodin po tom, co jiný řidič kamionu způsobil tak vážnou nehodu s vlakem Pendolino.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.07.2015 18:25




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka