V Plzni začala letní jazyková škola, zahraniční studenti navštívili radnici

V pondělí 9. července byl na Západočeské univerzitě v Plzni zahájen 29. ročník Mezinárodní letní jazykové školy. Ten potrvá až do 27. července.

Cílená propagace v Plzni

V pondělí 9. července byl na Západočeské univerzitě v Plzni zahájen 29. ročník Mezinárodní letní jazykové školy. Ten potrvá až do 27. července. V letošním roce se jazykové školy účastní také 22 studentů ze zahraničí, kteří se rozhodli naučit český jazyk. Zahraniční hosty již pravidelně vítají na začátku letní jazykové školy zástupci vedení města. Letos studenty přijal na zdejší renesanční radnici první náměstek primátora Martin Baxa. Po slavnostním přijetí v Obřadní síni si hosté z Evropy prohlédli interiér radnice.

Jsem velmi rád, že jste si ke svému studiu vybrali jeden z nejtěžších jazyků v Evropě – český jazyk, ale je to především jazyk krásný. Jako zástupce města Plzně jsem rád, že jste přijeli studovat do naší západočeské metropole,“ přivítal studenty první náměstek Martin Baxa, jenž jim také připravil historický exkurz o vývoji města a také připomněl stěžejní dva symboly krajské metropole – plzeňské pivo a Škodovy závody.

Letos do Plzně zavítalo 22 studentů z šesti evropských zemí – šest z Německa, šest z Francie, čtyři z Velké Británie, dva z Makedonie, dva z Litvy, jeden ze Slovinska a jeden student z Rakouska.

Mezinárodní letní jazyková škola se poprvé uskutečnila v roce 1990. V roce 2004 byla oceněna Evropskou jazykovou cenou Label, udělovanou inovačním projektům v oblasti jazykového vzdělávání. V letošním roce se přihlásilo na Mezinárodní letní jazykovou školu 572 účastníků, z toho 501 českých a 71 zahraničních. Učit studenty bude celkem 69 lektorů – 33 ze zahraničí a 36 z České republiky.

Během tří červencových týdnů budou na Západočeské univerzitě probíhat kurzy angličtiny, francouzštiny, italštiny, němčiny, ruštiny, španělštiny a také češtiny pro cizince, a to jak obecného, tak profesně zaměřeného jazyka, ve všech jazykových úrovních. Tradičně největší zájem je o kurzy anglického jazyka. Následují kurzy češtiny pro cizince a kurzy německého jazyka.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.07.2018 08:00




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka