Na představení CHA CHA CHA naváže v Proluce promítání klasických filmových grotesek

Maratón špičkových zahraničních i domácích představení, workshopy pro loutkáře, ale i divadlo pod širým nebem v podání plzeňské Alfy a následné promítání filmových grotesek – tím vším vrcholí o víkendu festival Skupova Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Sobota nabídne mimo jiné „Mission“ - příběh zmarněného ideálu v podání pražské scénické skupiny Handa Gote, britské představení „The Table“, které projelo s ohromným ohlasem neuvěřitelnou cestu napříč světem, nebo „Dům u jezera“ - vrcholné představení hvězdy izraelského (i světového) loutkového divadla Yael Rasooly. V neděli se diváci mohou těšit například na Aladina, česko-francouzskou inscenaci v režii Matěje Formana, představení „Katastrofa“, které je husarským kouskem loutkářských experimentátorů z Katalánska, nebo Divadlo Spejbla a Hurvínka. 

I o víkendu pokračují výstavy: „Vývoj loutek“ v Muzeu loutek a „Loutkáři“ – kolekce velkoformátových snímků významného francouzského fotografa Christopha Loiseaua v exteriérech města Plzně.


V sobotu večer zahraje Divadlo Alfa pod otevřeným nebem v Proluce svoji nejnovější maňáskovou komedii CHA CHA CHA aneb CHArlie CHAplin a jiná CHÁska, inspirovanou zlatým věkem filmové grotesky. Na představení naváže od 20:30 promítání klasických filmových grotesek. „Podařilo se nám zajistit snímky s Charlie Chaplinem, Busterem Keatonem i Laurelem a Hardym, kteří jsou také hrdiny naší divadelní verze. Grotesky těchto mistrů humoru a gagu budou na originálních amerických kolorovaných filmových pásech z 20. let a promítneme je na původní americké promítačce za doprovodu ragtime klavíru,“ zve Jakub Hora, ředitel Skupovy Plzně a Divadla Alfa. Vstup do Proluky je zdarma.


Neděle přinese mimo jiné i workshop Petera Saunderse, dvorního loutkáře režiséra Tima Burtona, který se bude zabývat charakterem a technologií filmové loutky. Jeden ze dvou hybatelů kultovního loutkářského studia Mackinnon and Saunders představí v rámci masterclass tvorbu ateliéru, který realizoval filmové loutky pro světové filmové trháky Mrtvá nevěsta Tima Burtona či Fantastický pan Lišák Wese Andersona, aardmanovský Slepičí úlet, stejně jako pro veleúspěšné seriály Bořek stavitel a Pošťák Pat či nezávislé filmy např. Gilbert and Sullivan (nominace na Oskara), Hamilton Mattres, Rigolleto, Plume loutkového mága Barry Purvese nebo krátký snímek Sandman (nominace na Oskara). 


Program - 5.9.2015 

09:00 Divadlo ALFA - zkušebna  Síla loutky  

11:00 Divadlo ALFA - klub  Nashledanou, pane Muffine (Good Bye Mr. Muffin) 

14:00 Divadlo ALFA - sál  Mission 

14:30 Depo 2  Vietnamské vodní loutkové divadlo

15:30 Peklo  Dům u jezera (House by the Lake) 

16:30 Depo 2  Vietnamské vodní loutkové divadlo  

17:30 Depo  Tria Fata  

18:30 Depo 2  Vietnamské vodní loutkové divadlo

19:00 Divadlo ALFA - klub  Moře Organilla (The Seas of Organillo)

19:30 Proluka  CHA CHA CHA aneb CHArlie CHAplin a jiná CHÁska 

20:00 Papírna  UBUdneS   

20:30 Black Box - malá scéna ND DJKT  Stůl (The Table) 

20:30 Proluka  Svět filmové grotesky  


Program - 6.9.2015 

10:00 Divadlo ALFA - zkušebna  Charakter a technologie filmové loutky 

11:30 Divadlo ALFA - klub  Moře Organilla (The Seas of Organillo) 

13:00 Depo  Katastrofa (Katastrophe) 

13:00 Black Box - malá scéna ND DJKT  Stůl (The Table) 

14:00 Peklo  Jak s Máničkou šili všichni čerti   

15:30 Divadlo ALFA - sál  Aladin 

16:00 Depo  Katastrofa (Katastrophe)   

17:00 Peklo  Jak s Máničkou šili všichni čerti  

19:00 Divadlo ALFA - sál  Aladin  

20:00 Papírna  UBUdneS 


Mimořádný 31. ročník festivalu Skupova Plzeň přiváží v  rámci programu Evropského hlavního města kultury 2015 do Plzně to nejlepší z loutkových scén čtyř kontinentů. 

Festival zahájil velkolepý víkendový open air program – příběh několikametrových marionet španělské skupiny Carros de Foc zhlédlo v průběhu tří dnů více než sto tisíc lidí.

Své umění na open air scénách v centru města rozehráli čeští i zahraniční loutkáři. V prvním zářijovém týdnu Skupova Plzeň pokračuje mimořádnou přehlídkou špičkových loutkářských inscenací z celého světa. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 05.09.2015 10:29



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka