Prazdroj v pondělí slavnostně vypraví velikonoční várku Pilsner Urquell do Vatikánu

Várku, jejíž suroviny požehnal biskup František Radkovský, uvařili plzeňští sládci v únoru a nyní je po svém pětitýdenním zrání připravena opustit historickou bránu pivovaru a zamířit do srdce Říma.

Cílená propagace v Plzni

V městském státu Vatikán bude ve formě 2015 třetinkových lahví předána papežské kurii, aby se stala již popáté v historii součástí místních oficiálních velikonočních akcí.

Historie plzeňského piva ve Vatikánu sahá až do 19. století, kdy si pro něj tehdejší papež Lev XIII. nechal na doporučení svých lékařů poslat rovnou do Plzně. A stejně jako uchovává Pilsner Urquell svoji stálou recepturu, snaží se udržovat i tuto tradici. Již od roku 2011 tak posílají plzeňští občané spolu s Plzeňským Prazdrojem do Vatikánu tento symbolický velikonoční pozdrav.

Na zdárné vypravení várky dohlédnou plzeňský biskup Monsignore František Radkovský a starší obchodní sládek Václav Berka, kteří také stvrdí certifikát její pravosti svým podpisem. Svůj speciální dar pro papeže Františka, který poputuje do Říma společně s pivní várkou, odhalí na místě světoznámý český designer Bořek Šípek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka