Studie posoudí vhodnost areálů pro Centrum kreativního podnikání

Město Plzeň si nechá zpracovat studii, která ukáže základní objemové, prostorové, časové a finanční parametry rekonstruovaných objektů v areálu bývalé vozovny dopravních podniků v Cukrovarské ulici a v areálu bývalého pivovaru Světovar.

Cílená propagace v Plzni

Analýza by měla říct, ve které z lokalit bude vhodnější realizovat projekt nazvaný Centrum kreativního podnikání. Prostřednictvím tohoto centra chce město podpořit a zvýšit podnikatelský potenciál a omezit odliv „mozků a znalostí“ mimo plzeňský region a zároveň přilákat kreativce z jiných regionů do Plzně.

„Vytipovány byly tyto dvě lokality, neboť jsou velmi dobře dostupné a mají potenciál k dalšímu rozšiřování projektu,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. 

Město počítá s tím, že Centrum kreativního podnikání by poskytlo svým klientům prostory pro kreativní podnikání a inovace, společné prostory pro co-working a sdílení znalostí, strojní a technické vybavení vývojových pracovišť a široké spektrum odborných poradenských služeb. Projekt by byl určen pro širokou vrstvu klientů z řad začínajících kreativních firem, virtuálních firem, absolventů VŠ a SŠ, veřejnosti působících v plzeňském regionu, s možností přilákat další klienty z ČR i zahraničí do Plzně. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka