V Kině Beseda se bude v květnu besedovat s tvůrci

Diváky Kina Beseda čekají v květnu na plátně pravdivé příběhy – filmy natočené podle skutečnosti a dokumenty. Součástí budou i besedy s autory filmů před plátnem.

Cílená propagace v Plzni

Přijede třeba Radim Špaček, režisér nového krimidramatu Lesní vrah, se scénáristou Zdeňkem Holým, tvůrci dokumentu Ten, co slaví každý den o českých extrémních sportovcích a také dokumentu Národního parku Šumava Voda ztracená a vrácená. 

Vidět realitu objektivem filmařů a debatovat o ní budeme mít možnost hned několikrát během tohoto měsíce v Kině Beseda. Na programu jsou životopisné i dokumentární snímky, které tu budou s diváky sledovat i jejich tvůrci. 

Životní příběh jednoho z nejvýznamnějších českých extrémních sportovců Michala Marošiho natočil režisér Martin Vrbický.  Dokument Ten, co slaví každý den není pouze portrétem člověka, který stál nesčetněkrát na hraně mezi životem a smrtí, ale zároveň odráží jeho snahu skloubit rodinný život s životem vrcholového sportovce. Představuje také celou generaci lidí, která upsala život horským kolům a dalším extrémním sportům. Před kamerou se tak vystřídaly legendy, jako jsou Tomáš Slavík, Michal Prokop nebo Eva Adamczyková. Projekci 6. května doprovodí beseda s režisérem a pro velký divácký zájem bylo do programu přidáno další promítání na 23. 5.

Minimalistické krimidrama Lesní vrah sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů. Pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem, měl nadprůměrně vysoké IQ a v lese zavraždil tři náhodné kolemjdoucí. Případ plnil přední stránky médií a velké pozornosti se mu dostalo také proto, že pachatel měl v plánu vystřílet pražské metro a že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Diváci budou moci 13. května o filmu debatovat s režisérem Radimem Špačkem a scénáristou Zdeňkem Holým.  

Umělecký dokument Národního parku Šumava Voda ztracená a vrácená v režii Radka Plíhala nás zavede do rozmanitého světa mokřadů Šumavy s velmi emotivním hudebním doprovodem Lenky Dusilové a Petra Ostrouchova. Za filmem stojí třicet let trvající úsilí Správy Národního parku Šumava o záchranu původních pramenišť, rašelinišť, lesních mokřin a potoků. Jak to v současnosti vypadá s vodou v naší krajině a proč je třeba vysušené bažiny znovu plnit vodou? To se dozvíme 15. května v prezentaci Lukáše Linharta, který se podílí na projektu LIFE for MIRES – život pro mokřady. Snímek získal ocenění na loňském ročníku mezinárodního filmového festivalu Voda, moře, oceány.

Všechny projekce začínají v 18:30. Vstupenky jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz a na pokladně v Měšťanské besedě.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka