Oppenheimer, Přišla v noci. Kino Beseda nasadilo do programu oceněné filmy

Kdo ještě neviděl nebo by se chtěl znovu podívat na filmy, které byly o víkendu oceněny soškou Oscara nebo Českého lva, má šanci v plzeňském Kině Beseda.

Jarní servisní akce AUTO CB

To nejlepší z tuzemské i zahraniční filmové tvorby loňského roku kino uvede v rámci přehlídky Best of 2023. Diváci se mohou těšit na Oppenheimera, který získal Oscara za nejlepší film a k tomu šest dalších zlatých sošek, nebo na Chudáčky oceněné čtyřmi Oscary. Na programu je třeba také černá komedie Přišla v noci, ta si odnesla České lvy za nejlepší režii a pro nejlepší herečku.

Filmová přehlídka Best of 2023 v Kině Beseda začne 27. března životopisným dramatem režiséra Christophera Nolana. Jeho Oppenheimer proměnil sedm z třinácti nominací a stal se tak nejúspěšnějším snímkem na předávání cen americké filmové akademie. Získal Oscara za nejlepší film a putovaly k němu také sošky za nejlepší režii, kameru, střih a hudbu. Cilian Murphy si za hlavní roli „otce“ jaderné bomby odnesl Oscara pro nejlepšího herce, nechyběla ani cena pro nejlepšího herce ve vedlejší roli Roberta Downeyho Jr.

Na Apríla vtrhne do soužití páru třicátníků jeho matka a promění jim život v komorní očistec. Naštěstí jen na plátně. Černá komedie s prvky hororu Přišla v noci tvůrčí dvojice Jan Vejnar a Tomáš Pavlíček si po třech Cenách české filmové kritiky vysloužila také Českého lva za nejlepší režii. Brněnská divadelní herečka Simona Peková si za roli tchýně si odnesla křišťálovou sošku pro nejlepší herečku v hlavní roli.

Sci-fi z blízké budoucnosti debutujícího režiséra Roberta Hloze Bod obnovy, v němž hlavní roli ztvárnila Andrea Mohylová, známá z plzeňského divadla J. K. Tyla, posbíralo pět cen Českého lva za nejlepší zvuk, střih, kameru, scénografii a od filmových fanoušků. Za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli byl na cenu nominován plzeňský rodák Václav Neužil. V Kině Beseda bude film k vidění 8. dubna.

Britské historické drama Zóna zájmu získalo Oscara za nejlepší zahraniční film a také za nejlepší zvuk. Do života rodiny velitele koncentračního tábora v Osvětimi můžou diváci Kina Beseda nahlédnout 17. dubna. Rudolf Höss s manželkou a dětmi žijí v domě se zahradou, užívají si výlety k vodě, procházky s přáteli a společné večeře. Zpoza zdí jejich domova se však ozývají znepokojivé zvuky.

Divácky oblíbený filmový příběh Tancuj Matyldo o nenadálém společném soužití otce a syna s babičkou v podání Reginy Rázlové, u které propuká Alzheimerova choroba, proměnil ze sedmi nominací na Českého lva tu za nejlepší hudbu. Kino Beseda snímek promítne 18. dubna.

Film Yorgose Lanthimose Chudáčci měl celkem 11 nominací na Oscara, nakonec si na konto připsal čtyři sošky. Kromě ceny pro nejlepší herečku v hlavní roli Emmu Stone, která tu hraje mladou ženu po pokusu o sebevraždu opět navrácenou do života geniálním vědcem, akademie ocenila také nejlepší výpravu, kostýmy a masky. Neuvěřitelný příběh o putování ženy s mozkem dítěte chystá Kino Beseda na 29. dubna.
Francouzské drama Anatomie pádu vypráví o rodině úspěšné spisovatelky žijící na odlehlém místě v Alpách a o vyšetřování náhlé smrti jejího muže. Postupně odkrývá detaily vztahů a ptá se, byla to nešťastná náhoda, sebevražda nebo snad zabila máma tátu? Jak to bylo, uvidí diváci Kina Beseda 2. května. Film posbíral mnoho filmových cen, od Zlaté palmy v Cannes po Oscara za nejlepší původní scénář.

Všechny projekce začínají v 18:30. Vstupenky jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz a na pokladně v Měšťanské besedě.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka