Barokní jezuitské Klatovy ovládnou od pátku město pod Černou věží

Letošní v pořadí již dvanáctý ročník Barokních jezuitských Klatov se uskuteční v pátek 27. 4. a v sobotu 28. 4. 2018.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pořadatelé připravili pro návštěvníky historickou konferenci, která proběhne ve společenském sále Městské knihovny v Klatovech. Hlavním tématem letošní historické konference budou tentokrát ,,rozmanitosti-miscellanea nejen balbínovská“.

Slavnostní zahájení za přítomnosti starosty Klatov Mgr. Rudolfa Salvetra se uskuteční v pátek od 17 hodin. Poté se ujme slova místostarosta Klatov a předseda zapsaného spolku Klatovské katakomby ing. Václav Chroust.

„ Na úvod konference vystoupí prof. RNDR. Stanislav Komárek, Dr. s  příspěvkem nazvaným Balbínova Miscellanea z pohledu přírodovědce,“sděluje za organizátory Václav Chroust.

Sobotní program historické konference začne od 9 hodin a význační čeští historici budou hovořit nejen o Bohuslavu Balbínovi, který po dvakráte působil v barokních Klatovech. Letošní konference tak symbolicky naváže na „Balbínovská miscelanea“, jež se v Klatovech uskutečnila v roce 2001.

„Navštívit můžete i doprovodnou výstavu v Pavilonu skla Klatovy, kde v sobotu 28. dubna od 16 hodin kurátorka této výjimečné expozice Jitka Lněničková při komentované prohlídce představí účastníkům takzvané Barokní dvojstěnky. Určitě také doporučuji poslechnout si requiem, které bude letos výjimečně přímo v katakombách. Requiem začíná  v sobotu od 17 hodin,“ pokračuje Václav Chroust. 
 
Barokní jezuitské Klatovy pořádá zapsaný spolek Klatovské katakomby. Patrony projektu jsou starosta Klatov Mgr. Rudolf Salvetr, biskup plzeňský Mons. Tomáš Holub a generální představený jezuitského řádu v České republice Ing. Josef Stuchlý. Další informace lze získat na www.katakomby.cz a na facebookovém profilu klatovských katakomb.

Klatovské katakomby navštívilo v roce 2017 více než 46 tisíc návštěvníků.
Obnovené prostory katakomb byly otevřeny 26. listopadu 2011. Náklady na rekonstrukci, vytvoření nové expozice a další  úpravy dosáhly  23,5 milionu korun, z toho 17,5 milionu bylo uhrazeno z Regionálního operačního programu Jihozápad.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka