Centrální obvod Plzně bude i dál investovat do dětských hřišť

V současné době najdeme na území Městského obvodu Plzeň 3 celkem 91 dětských hřišť a pískovišť. V tomto počtu je i zahrnuto 11 větších komplexů, ve kterých jsou kromě dětských koutků také víceúčelová hřiště.

Jarní servisní akce AUTO CB

I ve druhém pololetí tohoto roku budou pokračovat úpravy a rozšiřování dětských hřišť ve správě centrálního obvodu. V rámci jejich rozšíření  a zkvalitnění plánuje obvod  investice v podobě dodání a instalace větších sestav a  hracích prvků na stávající dětská hřiště, tak jako tomu bylo nedávno v Čermákově ulici na plzeňských Borech.

„V červenci jsme nechali nainstalovat multifunkční hrací sestavu Santa Maria  s lanovým mostem a skluzy na hřišti v ulici K. Steinera za  OC Albert a k ní ještě přibyde nízkopodlažní kolotoč. O sestavu s lanovým tunelem a skluzavkou se rozšíří také dětské hřiště v Mandlově ulici na Borech“, vypočítává místostarosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Na základě vizuálních kontrol a odborných technických revizí probíhá pravidelná údržba a opravy jednotlivých částí, obložení pískovišť, laviček i oplocení dětských hřišť. Dopadové plochy pod hracími atrakcemi jsou kromě pravidelných kontrol také doplňovány pískem nebo kačírkem.

„Pečlivě dbáme na to, aby bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení v našem obvodě byla prvořadým kritériem, a proto je kontrolujeme každý týden a během každých tří měsíců se pak provádí pravidelné odborně technické kontroly všech prvků včetně revizní zprávy a fotodokumentace. Proto je také v plánu likvidace velkého hracího prvku Letadlo v Lábkově ulici, který je na hranici životnosti a bude nahrazen novou multifunkční hrací sestavou“, dodává David Procházka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka