České týmy včetně Plzně vstoupí do Champions Hockey League

Pro Kometu, Třinec, Plzeň a Hradec Králové začíná sezóna v CHL už 30. srpna.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zástupci české extraligy mají v evropské soutěži smělé cíle.

Jen něco málo přes týden před začátkem dalšího ročníku CHL se zástupci čtyř českých týmů v této soutěži sešli v Praze k setkání s novináři a dalšími zástupci médií. Úřadující mistři Kometa Brno (výkonný ředitel David Trunda a kapitán Leoš Čermák), vicemistři Oceláři Třinec (výkonný ředitel Marek Chmiel a kapitán Lukáš Krajíček), vítězové základní části HC Škoda Plzeň (trenér Ladislav Čihák a Jakub Kindl) a zástupci druhého týmu po základní části, Mountfieldu HK, (trenér Tomáš Martinec a kapitán Petr Koukal) se podělili o svá očekávání a cíle v soutěži i dojmy ze soupeřů.

Champions Hockey League vstupuje do své druhé sezóny v novém formátu, kdy se do soutěže kvalifikuje pouze 32 týmů na základě výborných výsledků v domácích soutěžích. “Přechod ke kvalifikaci pouze na základě sportovních výsledků byl správným rozhodnutím a ohromně naší soutěži pomohl,” věří Martin Baumann, CEO Champions Hockey League. “Nový formát jednoznačně zvedl hokejovou úroveň ligy. Trenéři ani hráči si nechtějí nechat ujít takové výzvy a postup do CHL je pro ně stále zajímavější.”

Česká republika na třetí pozici v žebříčku evropských lig

Sezóna 2018/2019 začíná 30. srpna 2018 a končí rozhodujícím finálovým duelem pátého února 2019. Ve startovním poli je 19 týmů, které se v soutěži představily i v poslední sezóně, 10 dalších klubů, které se vracejí po delší odmlce, a tři úplní “nováčci”. Česká republika je aktuálně na třetí příčce v žebříčku CHL League Ranking, a proto má v soutěži čtyři místa.

“Tím, že se dva zástupci české extraligy probojovali do semifinále uplynulé sezóny, a v té předcházející dokonce do finále, dokazují, že v měření s evropskými soupeři dokáží obstát. To je nejen velkým úspěchem pro český hokej, ale ohromně to pomáhá i CHL jako produktu,” doplňuje Baumann. Pokud se kluby prezentují dobrými výkony, roste i zájem fanoušků. “Všimli jsme si tohoto trendu hlavně v České republice a ve Švýcarsku, kde kluby mají reálný potenciál bojovat se severskými soupeři i o titul v CHL.”

Finský tým JYP Jyväskylä se stal v únoru prvním vítězem CHL, který nepochází ze Švédska. Oceláři Třinec a Bílí Tygři Liberec vypadli až v semifinále soutěže. V sezóně 2016/2017 dokráčela pražská Sparta až do finále, kde prohrála ve skvělém zápase se švédskou Frölundou.

Ladislav Čihák (hlavní kouč HC Škoda Plzeň): Jsme rádi, že jsme se do CHL po odmlce vrátili a těším se na konfrontaci s evropským klubovým hokejem. Máme silnou skupinu, ve které potkáme loňského vítěze JYP Jyväskylu, švýcarské Lugano a slovenského mistra Bánskou Bystrici. Uvidíme hokej na jiné úrovni, do kterého budeme chtít zapojit i naše mladší hráče, aby se ukázali ve světle mezinárodního hokeje. Doufáme, že nás přijdou naši skvělí fanoušci podpořit a vytvoří nám doma skvělou atmosféru.

Jakub Kindl (obránce HC Škoda Plzeň): Je to pro mě nová etapa a nová zkušenost zahrát si CHL, na kterou se těším. Myslím si, že je to zpestření evropského hokeje. Uvidíme, jak jsou na tom jsou ostatní kluby a my se s nimi můžeme srovnat. Je to poskládané férově a má to „hlavu a patu“. Máme silnou skupinu, to bezesporu, ale je to jedině dobře. Poznáme doopravdy naši sílu. Nebereme to tak, že pojedeme na půl plynu. Chceme vyhrávat. Mladší hráči se mohou ukázat evropským velkoklubům a vytáhnout se proti nim a třeba se někam posunout.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka