Cesta k relaxaci: Lobezský park, Božkov a Koterov - víkendový výlet kolem řeky Úslavy

Připravte se na víkendový výlet z Lobez přes Božkov až do Koterova! Objevte Lobezský park, prozkoumejte muzeum historických vozidel v Lobzích, odpočiňte si v Božkovském ostrově a navštivte Koterovskou náves. Můžete se také těšit na krásné vyhlídky a rozmanité aktivity.

Jarní servisní akce AUTO CB

Z Lobezského parku, přes sportovní areál v Božkově až po památkově chráněnou Koterovskou náves, nabízí okrajové části Plzně kolem břehů řeky Úslavy ideální místa pro víkendový výlet. Tipy na vycházky připravuje organizace Plzeň – TURISMUS.

Oáza klidu v Lobzích

Lobzy, městská čtvrť situovaná ve východní části Plzně, poskytuje oázu klidu jen pár kroků od rušných sídlišť Slovan, Letná a Doubravka. V malebném Lobezském parku i okolí řeky Úslavy je prostor pro příjemnou procházku a možnost navštívit nedalekou střelnici s restaurací. Po rekonstrukci se rozhlehlý Lobezský park stal jedním z nejhezčích městských parků, kde naleznete jezírka, vodní prvky a zábavní atrakce pro celou rodinu.

Muzeum Lobzy – Příběhy dvoutaktů

V bývalé selské usedlosti najdete muzeum Lobzy, které se zaměřuje na historická vozidla, především trabanty. Prohlídky muzea se konají pravidelně po domluvě. Pokud se vydáte z muzea proti proudu řeky Úslavy po Naučné stezce Údolím Úslavy, dorazíte až do městské části Božkov.

Přitažlivý Božkov

Božkov je známý především díky své likérce, ale stojí za to zde strávit více času díky sportovním a relaxačním aktivitám. Volnočasový areál Božkovský ostrov je ideální pro odpočinek a k různým sportovním aktivitám, jako jsou pěší stezky, in-line dráha nebo cvičební stroje. Na návsi můžete navíc zavítat do řemeslné pekárny Sebera, která peče domácí chléb.

Idylický Koterov

Pokračování cesty vedoucí okolo řeky po naučném okruhu vás zavede až do Koterova, který byl kdysi samostatnou vesnicí a dnes je jeho památkově chráněná náves součástí Plzně. Vesnickou atmosféru dotvářejí hospodářské stavby z 19. století a zděné brány se zdobenými nástavci. Kromě krásné návsi najdete v Koterově farmu Jitřenka, kde se děti mohou učit jezdit na koni a starat se o ně.

Krásné vyhlídky v okolí

Na trase z Lobez do Koterova se nabízí několik malebných vyhlídek. Tou první je vyhlídka Švábiny, kterou najdete nad městskou částí Lobzy. Kromě působivého výhledu na Plzeň zde za dobrého počasí dohlédnete až na vrchol Přimdy a na Šumavu. Plácek u svahu nad Úslavou, dominantou božkovských návsí, slouží primárně paraglidistům, ale otevřen je i pro veřejnost. Poslední vyhlídka, situovaná na vrcholku kopce Háje, nabízí pohled na hrad Radyně a letkovské letiště.

Procházka okrajovými částmi Plzně je zajímavým tipem na víkendový výlet. Využijte příležitosti ke zkoumání historie, kultury a přírody těchto atraktivních míst.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
čt 14.03.2024 16:02



3 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka