Děti zdolávaly bahno i další překážky s nadšením

Vodní příkop, tahání pneumatiky nebo plazení se pod maskáčovou sítí, to jsou jen tři z celkem sedmnácti překážek, které museli zdolat účastníci oblíbeného závodu Škodaland Race Junior.

Jarní servisní akce AUTO CB

Největší dětský překážkový běh v republice se konal o víkendu 24. a 25. června v multifunkčním areálu Škodaland u borské přehrady.

Jednalo se již o šestý ročník tohoto náročného běhu pro děti od čtyř do třinácti let, který pořádá zapsaný spolek Kukačky ve spolupráci s třetím plzeňským obvodem. „Letošního ročníku se zúčastnily téměř čtyři stovky závodníků, kteří tentokrát zdolali trasu dlouhou 1700 metrů,“ prozradil Michal Boháček ze spolku Kukačky.

Nedělní závod zahájil starosta „Trojky“ David Procházka s místostarosty Ondřejem Ženíškem a Ladislavem Novým. „Jsem velmi rád, že se opět podařilo zvednout ze židlí a sedaček tolik dětí, které opustily své počítačové hry a mobilní aplikace a přišly si k nám do Škodalandu zasportovat. Proto je pro mě vítězem každý z těchto malých závodníků,“ říká David Procházka.

Každému závodníkovi se měřil čas. Tři nejlepší chlapci a tři nejlepší dívky z každé kategorie stanuli na stupních vítězů s vybojovaným pohárem. S prázdnou ale neodešel nikdo, každý zaregistrovaný závodník obdržel jojo, drobné dárky a medaili. Putovní pohár starosty třetího městského obvodu si odnesl závodník s absolutně nejlepším časem. Tím se letos stal Tomáš Minařík s časem 05:19,4 minuty.

„Klobouk dolů před některými výkony, já bych se z takového závodu dostával několik dní,“ přiznal s úsměvem místostarosta Ondřej Ženíšek, když předával pohár největšímu borci soutěže.

Místostarosta Ladislav Nový se zapojil a zdolal kompletní trasu s celou rodinou. Do Škodalandu dorazil navíc ještě o den dříve, tedy v sobotu, kdy závodily děti s autismem. „Byla to skvělá akce a gratuluji všem, co trať úspěšně absolvovali, podali perfektní výkony,“ blahopřál místostarosta.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka