Do kraje míří od úterka Recyklojízda

Města Horažďovice, Sušice, Klatovy, Domažlice, Horšovský Týn a Tachov budou zastávkami týmu Recyklojízda 2018, který se chystá projet Česko, aby podpořil třídění a recyklaci baterií.

Jarní servisní akce AUTO CB

Trasa tříčlenné skupinky nadšenců na elektrokolech povede od východu na západ, měří přes 800 kilometrů a součástí budou zastávky ve 24 městech. Do Plzeňského kraje Recyklojízda zavítá 19. až 22. června, ve městech bude mít tým setkání s občany a zástupci městských úřadů.

Projekt organizuje nezisková společnost ECOBAT a informace o něm jsou k dispozici na webu recyklojizda.ecobat.cz nebo na facebookovém profilu Recyklojízda.

Nasetkání s týmem Recyklojízdy se lidé v Horažďovicích mohou těšit v úterý 19. června ve 13:30 hod. na Mírovém náměstí. V Sušici to bude ve středu 20. června v 8:30 hod. na náměstí Svobody, v Klatovech ve středu 20. června v 11:30 hod. v ulici Dr. Sedláka. Do Domažlic Recyklojízda zamíří ve čtvrtek 21. června v 8:30 hod. před ZŠ a MŠ Msgre B. Staška 232, v Horšovském Týně ji mohou lidé čekat ve čtvrtek 21. června v 10:00 hod. na náměstí Republiky a v Tachově v pátek 22. června v 8:30 hod. na náměstí Republiky.

Eva Gallatová, členka týmu Recyklojízdy a zástupkyněspolečnosti ECOBAT, vzkazuje: „Největší radost nám lidé ve městě udělají, když nám přinesou použité baterie. Na kolech je sice neodvezeme, ale rádi se pro ně po Recyklojízdě vrátíme.“ Pro příchozí budou mít cyklisté z Recyklojízdy připravenykrabičky ECOCHEESE na třídění baterií v domácnostech, které budou zdarma rozdávat.

Recyklojízda je otevřený projekt, a pokud si vedle sběru baterií chce někdo sportovně zdatný užít i společné zážitky, může se k týmu Recyklojízdy připojit a část nebo celou cestu s nimi zdolat na kole či elektrokole.

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.06.2018 14:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka