Do Tříkrálové sbírky se v pondělí zapojí primátor, hejtman i biskup. Pojede i speciální tramvaj

Plzeňský primátor Martin Zrzavecký, plzeňský biskup Tomáš Holub a hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard naváží na loňský rok a budou vybírat peníze při Tříkrálové sbírce v Plzni i letos.

Jarní servisní akce AUTO CB

V pondělí 8. ledna vyrazí společně na radnici, biskupství, hejtmanství i na další místa v Plzni. V době od 10:10 do 10:40 hodin se zastaví i na prostranství U Zvonu, kde bude přistavena historická Tříkrálová tramvaj. Tramvaj bude jezdit po Plzni od 9 hodin do 17:30 hodin a cestující v ní budou přepravováni zdarma. Jízdu jim zpestří koledníci a řada hudebních sdružení a zpěváků.

„V České republice je organizováno velké množství sbírek a jen málokterým z nich se opravdu věří. Právě Tříkrálová sbírka je na prvním místě v důvěryhodnosti, což dokazuje i fakt, kolik se vybere v Plzni a plzeňském regionu peněz. Jsem moc rád, že mohu podpořit již 18. ročník této sbírky,“ řekl primátor Martin Zrzavecký. Spolu s biskupem a hejtmanem se chce 8. ledna pokusit přispět k vybrání peněz pro potřebné. 

Výtěžek z Tříkrálové sbírky opět pomůže sociálním službám i jednotlivcům v plzeňské diecézi. „Z vykoledovaných peněz zůstává 65 procent v místě výběru, dalších 15 podpoří projekty v rámci plzeňské diecéze, 10 procent jde na humanitární pomoc v zahraničí, pět procent zůstává na centrální úrovni Charity České republiky a pět procent je určeno na režii sbírky,“ uvedl ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec. 

V roce 2017 vynesla Tříkrálová sbírka v plzeňské diecézi celkem 4,408 milionu korun. Mezi nejvýznamnější příjemce patřily Domov pro seniory sv. Jiří Plzeň, který obdržel 138 tisíc korun, a  Domov pro matky s dětmi v tísni Klatovy, jemuž bylo přiděleno sto tisíc korun. Významné částky také získaly Domov pokojného stáří a denní stacionář Ostrov, a to 93 tisíc korun, Noclehárna pro muže v Rokycanech 65 tisíc korun a Sociálně terapeutické dílny sv. Josefa Meclov 50 tisíc korun.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka