Domažličtí dudáci jedou do Austrálie, Rokytka do Číny

Radní kraje schválili poskytnutí účelové neinvestiční dotace ve výši 54 tisíc korun Kamilu Jindřichovi na částečné pokrytí neinvestičních nákladů spojených s přípravou a realizací turné Domažlické dudácké muziky v Austrálii (23. října až 22. listopadu 2016).

Jarní servisní akce AUTO CB

Dotace je určena na částečné pokrytí nákladů na zajištění ubytování při turné. Pětičlenná dudácká muzika vystoupí během čtyřtýdenního turné v Canbeře, Sydney, Brisbane, Adelaide, Melbourne a v tasmánském Hobartu. Během turné bude probíhat cílená propagace regionu a Plzeňského kraje. Zastupitelský úřad ČR v Canbeře představuje bohatou hudební a kulturní tradici z různých regionů ČR tak, aby byla zajímavá pro Australany i Čechoaustralany. Takto se už prezentovala cimbálová muzika Slovácko mladší nebo také Kühnův dětský sbor. Dalším souborem by měla být právě Domažlická dudácká muzika.


Poskytnutí dotace pro Klub tanečních souborů Rokytka

Rada Plzeňského kraje schválila také poskytnutí dotace v celkové výši 100 tisíc korun pro Klub tanečních souborů Rokytka za účelem reprezentace Plzeňského kraje a ČR na 18. ročníku mezinárodního festivalu „2016 Beijing International Tourism Festival“ v Číně (Peking), který se uskuteční 28. září až 7. října 2016. Finanční prostředky budou použity na částečnou úhradu výdajů souvisejících s účastí na festivalu. Festivalu se zúčastní 29 členů folklórního souboru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka