DronFest se blíží, unikátní festival bezpilotního létání ovládne od pátku Plzeň

Město Plzeň připravuje druhý ročník unikátního festivalu bezpilotního létání DronFest. Ten se uskuteční 2. a 3. června v areálu bývalého depa dopravních podniků v Cukrovarské ulici v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Páteční dopoledne je určeno převážně školám, další program si užije široká veřejnost.

„Jde o druhý ročník festivalu, rozhodně jsme jej chtěli zopakovat, předchozí premiérový sklidil pozitivní ohlasy, přišlo přes čtyři tisíce lidí. Velmi nás potěšilo, že DronFest byl před nedávnem zařazen mezi největší akce svého druhu na světě, nejsme už tedy jedineční jen v rámci České republiky, ale nyní mohu říct, že Plzeň nabízí lidem show světového rozměru,“ řekl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Program je opravdu nabitý. Podle Tomáše Cholinského, projektového manažera úseku Dronet ze Správy informačních technologií města Plzně, která za DronFestem stojí, si na své přijdou všechny věkové generace. „Připravený bude veletrh dronů, na kterém představí své stroje nejvýznamnější společnosti podnikající v této oblasti, v programu nechybí ani přednášky na nejrůznější témata, například jak se stát pilotem, programování dronů nebo jak vybrat dobrý dron. Určitě nelze opomenout atraktivní letecké ukázky s drony a také exhibiční závody v FPV létání, kdy nejlepší piloti závodních dronů předvádějí leckdy až akrobatické kousky. Samozřejmě jsme mysleli i na nejmenší, pro děti je připraven zábavný doprovodný program,“ uvedl Tomáš Cholinský.

U příležitosti konání závodů v FPV létání bude také slavnostně otevřena první městská FPV Drone Race Aréna v České republice. V rámci festivalu organizátoři vyhlásí i výsledky soutěže DronApp – o nejlepší aplikaci schopnou ovládat dron a Fotka/Film – o nejlepší fotografii a video z dronu. „Soutěžící nám letos udělali velkou radost, do soutěže Fotka/Film jsme obdrželi na 100 originálních snímků, výtvory programátorů v DronAppu jsou na vysoké úrovni. Jsme přesvědčeni, že některé z aplikací jsou konkurence schopné a mohly by tak být atraktivní pro podnikatelský sektor, letos bylo opravdu těžké vybrat tři nejlepší. Jsme rádi, že jsme mohli těmto nadaným studentům z celé republiky poskytnout zázemí pro testování aplikací a konzultaci při jejich vývoji,“ přiblížil průběh soutěží Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně.

Pro vítěze obou soutěží jsou připraveny hodnotné ceny. Všechny došlé fotografie si mohou zájemci prohlédnout v kavárně DEPO2015, kde budou vystaveny až do konce DronFestu. Festival startuje po oba dny v 10 hodin, v pátek končí v 18 hodin, v sobotu v 16 hodin, vstupné je stejně jako v loňském roce zdarma. „Bezpilotní létání je fenomén, zajímá se o něj čím dál více lidí a my chceme každému dát možnost dozvědět se co nejvíc a užít si zajímavou show. Na akci se střetnou odborníci, kteří si předávají zkušenosti, studenti, nadšenci do bezpilotního létání, laická veřejnost – takové setkání je výjimečné a my jsme rádi, že jej hostí právě západočeská metropole,“ shrnul technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Více informací o festivalu včetně harmonogramu je k dispozici na stránkách www.dronfest.cz nebo na facebookové události https://www.facebook.com/events/665083790336392/.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.06.2017 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka