Druhý úsek silnice II/198 Pernolec – Přimda je po rekonstrukci

Tento týden byl slavnostně otevřen druhý úsek silnice II/198 Pernolec – Přimda díky němuž bude snazší napojení na dálnici D5 vedoucí od Tachova a od Přimdy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Slavnostní zprovoznění rekonstruovaného úseku silnice II/198 se uskutečnilo za přítomnosti hejtmana Josefa Bernarda a jeho náměstka pro dopravu Pavla Čížka v pondělí 1. července 2019.

„Účelem rekonstrukce úseku silnice II/198 byl především z důvodu havarijního stavu povrchu, ale i nevyhovujících šířkových parametrů vozovky,“ uvedl hejtman Josef Bernard. Rekonstrukce silnice byla zahájena 28. června 2018 v úseku od začátku obce Úšavy až ke sjezdu z dálnice D5 (exit 136) v délce 5 395 m. Stavba je rozdělena do 4 částí.

„Rekonstrukce silnice spočívala v celkové opravě povrchu silnice včetně jejich podkladních, ložních a ve velké části i všech konstrukčních vrstev, rozšíření koruny silnice včetně hráze rybníka, zřízení nových propustků, sjezdů, příkopů, silničních svahů, krajnic, svislého a vodorovného dopravního značení, osazení směrových sloupků, svodidel, zábradlí a výsadba doprovodného silničního stromový. Finanční náklady této rekonstrukce představují 80 milionů korun a jsou spolufinancovány z prostředků EU – programu IROP,“ upřesňuje náměstek hejtmana Pavel Čížek.

Stavba byla realizována za částečné i úplné uzavírky dle jednotlivých stavebních objektů. Byly provedeny sanace neúnosných míst a nové podkladní vrstvy v rozsahu 6 094 m2. Dále byly zhotoveny nové úplné konstrukční vrstvy v rozsahu 7 370 m2 a položeno 45 860 m2 ložní vrstvy a 47 210 m2 obrusné vrstvy. Veškeré asfaltobetonové směsi byly modifikovaného typu. Dále pak byla opravena objízdná trasa, která byla dopravou po dobu stavby nejvíce využívána, a to silnice č. III/198 49 a III/198 50 v průtahu obcí Staré Sedliště v celkovém rozsahu 11 550 m2.

Rekonstruovaný úsek silnice navazuje na již dokončené dva úseky této silnice. Celý tento dálniční přivaděč na dálnici D5 vedoucí z jedné strany od Tachova a z druhé strany od Přimdy bude ke spokojenosti veřejnosti celý zrekonstruován. Významně tak přispěje ke zrychlení a zvýšení bezpečnosti dopravy a bude splňovat dnešní normové parametry a podmínky dálničního přivaděče.

Rekonstrukci silnice realizovala společnost EUROVIA CS, a.s., která tyto stavební práce provedla ve velmi dobré kvalitě.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 07.07.2019 14:09



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka