Fakulta umění a designu vystavuje klausury a diplomky. Od úterka v Depu, následuje Papírna

Závěrečná výstava akademického roku 2015/2016 se blíží a v letošním roce expanduje i mimo budovu Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výstava klauzurních, semestrálních, bakalářských a diplomových prací, která má tradici již od působení původního Ústavu umění a designu, propojí celou budovu plzeňské "továrny na umění" v jeden obrovský výstavní prostor. Za léta fungování této umělecké školy si její studenti pod vedením renomovaných uměleckých osobností vybudovali nejen doma, ale i v zahraničí vynikající pověst, a tak se můžeme i letos těšit na přehlídku talentovaných a mnohdy již i v praxi úspěšných mladých umělců.

Kromě tradiční výstavy v budově fakulty nabídne letošní ohlédnutí za uplynulým akademickým rokem na Sutnarce také prostor kreativní zóny DEPO2015 a plzeňská Papírna.

Ateliér Malby doc. Aleše Ogouna představí své bakalářské práce ve Foyer kreativní zóny DEPO2015. Studenti zpracovávali témata: V kontextu doby, Skryté významy, Cestou podvědomí, Tvůrčí proces jako cesta energie a ducha. Jak se zadání chopili, se můžete přijít podívat od 1. 6. do 26. 6. 2016, zahájení výstavy proběhne v úterý 31. 5. 2016 v 18 hodin.

Plzeňská Papírna, která již i v minulosti hostila studenty Sutnarky, nabídne v týdnu od 13. 6. do 19. 6. prezentaci ateliérů Nová média a Intermédia. Ačkoli oficiálně zahájí výstavu ve středu 15. 6. v 18 hodin, od 13. 6. bude možné studenty sledovat při práci na instalacích, jejichž podoba je zatím zahalená tajemstvím.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka