Film Křižáček uvedou na Finále Plzeň držitelé Českého lva

Čerství držitelé Českého lva, manželé Irena a Vojtěch Havlovi, uvedou na festivalu Finále Plzeň projekci filmu Křižáček. Právě za hudbu k tomuto snímku získali ocenění.

Jarní servisní akce AUTO CB

Letošní 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 19. do 24. dubna 2018. Do západočeské metropole opět přinese přehlídku aktuální české a slovenské kinematografické i internetové tvorby i ochutnávky z historie a zahraničních produkcí. Manželé Havlovi budou patřit mezi nejvýznamnější hosty festivalu, před uvedením filmu Křižáček navodí správnou atmosféru prezentací svojí hudební tvorby. O úvod k filmu se však postará širší delegace v čele s režisérem Václavem Kadrnkou.

Historické drama Křižáček patří mezi filmy, které si v poslední době vydobyly zasloužený respekt. Režisér Václav Kadrnka se inspiroval básní Jaroslava Vrchlického a vytvořil poetickou podívanou o putování malého Jeníka a jeho otce, rytíře Bořka, který chlapce zoufale hledá. V hlavní roli se představí Karel Roden. Křižáček zvítězil v hlavní soutěži Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech za rok 2017 a byl oceněn Cenou české filmové kritiky za nejlepší režii i Českým lvem za nejlepší hudbu, za níž originálním způsobem stojí manželé Havlovi. V minulosti vytvořili hudbu ke dvěma celovečerním filmům – Cesta pustým lesem a Hranice stínů. Vydali několik alb s autorskou relaxační a meditační hudbou a spolupracovali s řadou avantgardních umělců.

Projekce filmu Křižáček se uskuteční v neděli 22. dubna od 21 hod. ve Velkém sále Měšťanské besedy.

Humorná osvěta v Papírně
V rámci doprovodného programu filmového festivalu Finále Plzeň se v pondělí 23. dubna v Papírně uskuteční akce Autismus na stojáka. Jde o osvětovou akci, která propojuje humor komiků z pořadu Na stojáka a interaktivních výstupů o autismu. Karel Hynek a Daniel Čech představí své klasické stand-upy a mezi nimi bude zajímavou formou ukázáno, jak lidé trpící autismem vnímají svět a proč se někdy chovají tak, jak se chovají. Začátek programu je v 18h (pozor změna oproti původně avizovanému času).

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka