Filmové léto nabídne oblíbené filmy na netradičních místech

Vlahé letní večery, kulisy západočeských hradů a zámků nebo příjemných netradičních míst ve městě, něco dobrého k pití a skvělé filmy.

Cílená propagace v Plzni

Zní to jako dokonalá prázdninová idylka podle vašeho gusta? Přesně takový program chystá tým Finále Plzeň. Od 21. července až do 6. září vás čekají české i zahraniční snímky na celkem osmi místech v Plzni a Plzeňském kraji.
 
Filmové hrady a zámky

Oblíbené Filmové hrady a zámky se vracejí i v letošním roce. Každý srpnový a první zářijový pátek a sobotu bude vodní hrad Švihov, zámek Kozel a hrad a zámek Horšovský Týn hostit české filmy. Těšit se můžete na Život pro samouky s Janou Plodkovou, Jaroslavem Pleslem, Davidem Švehlíkem a Václavem Neužilem nebo nový snímek Můžem i s mužem v režii Vandy Hybnerové podle stejnojmenné úspěšné divadelní hry. A hned druhý den po premiéře budete mít možnost vidět novou romantickou česko-slovenskou komedii Nikdy neříkej nikdy o tom, že všechno zlé opravdu může být pro něco dobré s Terezou Kostkovou, Lenkou Krobotovou, Hanou Holišovou a  Ondřejem Sokolem. Projekce začínají od 21 hodin a o výborné víno se postará malé rodinné Jindrovo vinařství  z jihomoravských Mutěnic.

program Filmových hradů a zámků

4. 8. 2023 Hrad Švihov    Nikdy neříkej nikdy
5. 8. 2023 Hrad Švihov    Život pro samouky
11. 8. 2023 Zámek Kozel    Nikdy neříkej nikdy
12. 8. 2023 Zámek Kozel    Život pro samouky
1. 9. 2023 Hrad a zámek Horšovský Týn Můžem i s mužem
2. 9. 2023 Hrad a zámek Horšovský Týn Život pro samouky

Letní kino U Matoušů

Každý čtvrtek od 27. července se rodiny s dětmi mohou vypravit za filmy do Selského dvora U Matoušů v Plzni Bolevci, kde projekce nepřekazí ani nepřízeň počasí, protože za deště se promítá v kryté stodole. Na programu tu je vítěz letošního Anifilmu francouzský film Myška a medvěd na cestách, druhý díl úspěšné pohádky Princezna zakletá v čase, která se natáčela i u nás v Plzeňském kraji, sportovní snímek pro celou rodinu Děti Nagana nebo příběh pavoučí rodinky Websterovi ve filmu. Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství bude čelit hněvu samotného Poseidona a za nesmrtelnou partičkou francouzských uličníků vás přenesou Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo.
Hraje se už od 20:30 za každého počasí a na malé návštěvníky bude vždy čekat malé překvapení.
Hlavním partnerem akce je Městský obvod Plzeň 1.

program Letního kina U Matoušů

27. 7. 2023 Selský dvůr U Matoušů Děti Nagana
3. 8. 2023 Selský dvůr U Matoušů Myška a medvěd na cestách
10. 8. 2023 Selský dvůr U Matoušů Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo
17. 8. 2023 Selský dvůr U Matoušů Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství
24. 8. 2023 Selský dvůr U Matoušů Princezna zakletá v čase II
31. 8. 2023 Selský dvůr U Matoušů Websterovi ve filmu


Plzeňské filmové večery

A kdo by si chtěl užít nejzajímavější snímky současné světové i české kinematografie na netradičních místech po Plzni, může zavítat do Pivovaru Purkmistr, ke Kafe Smetanka na Homolku, před kavárnu Walter nebo letos poprvé i do Meditační zahrady v Doudlevcích.
V Meditační zahradě, kterou vybudoval bývalý politický vězeň Luboš Hruška jako památník obětem zla, se bude promítat Muž, který stál v cestě sledující strhující příběh Františka Kriegla, který       v srpnu '68 jako jediný odmítl podepsat Moskevský protokol s Tomášem Töpferem v životní roli. Součástí vstupného je i komentovaná prohlídka zahrady, která bude předcházet samotné projekci.
Pivovar Purkmistr nabídne akční Top Gun: Maverick s nestárnoucím Tomem Cruisem a česko-slovenskou novinku Nikdy neříkej nikdy a k tomu zásobu skvělého piva.
V Kafe Smetanka vás kromě domácího popcornu s netradičními příchutěmi čeká i Velryba             s oscarovým Brendanem Fraserem, oceňovaný Trojúhelník smutku a komediální drama Letní světlo, a pak přijde noc o islandské vesnici, kde všichni obyvatelé žijí daleko od sebe.
U Waltera namíchají speciální drinky k výbušné norské komedii Bombastický Johan o životě maloměstského samotáře s citem pro dynamit, která se pro dosažení co nejlepšího zážitku bez okolních ruchů bude promítat v režimu silent kino, tedy se sluchátky na uších.
Promítá se od 20:30 nebo 21:00.
Generální partnerem akce je Skupina ČEZ.

program Plzeňských filmových večerů

21. 7. 2023 Meditační zahrada  Muž, který stál v cestě
26. 7. 2023 Purkmistr   Top Gun: Maverick
9. 8. 2023 Kafe Smetanka  Velryba
16. 8. 2023 Walter    Bombastický Johan
23. 8. 2023 Kafe Smetanka  Trojúhelník smutku
30. 8. 2023 Purkmistr   Nikdy neříkej nikdy
6. 9. 2023 Kafe Smetanka  Letní světlo, a pak přijde noc


Cena vstupenek nepřesáhne 145 Kč. Kompletní program a podrobné informace najdete na www.festivalfinale.cz. Předprodej vstupenek na síti GoOut začne 27. června.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka