Galerie Ladislava Sutnara zve od čtvrtka na Šlajchovy Mutageny

Václav Šlajch je českým ilustrátorem a autorem komiksů, zároveň působí jako pedagog v ateliéru Mediální a didaktické ilustrace na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na ZČU absolvoval obor Ilustrace na tehdejším Ústavu umění a designu, kde získal titul MgA. Za svoji diplomovou práci získal navíc Cenu ředitele Ústavu umění a designu. Později absolvoval ještě obor Elektroenergetika na Fakultě elektrotechnické.

Ve svých uměleckých začátcích kreslil perem a tuší, ale později začal experimentovat a přešel na pastelovou techniku. V současné době kombinuje pastel, tužku a počítačovou postprodukci.

Od roku 2007 spolupracuje s Městskou knihovnou v Praze. Mimo jiné pracoval na vizuálu k 10. výročí knihovny, v roce 2012 mu pak knihovna elektronicky vydala komiksy Knihovna a Příběh Pražské bible.
V roce 2010 obdržel v rámci KomiksFestu ocenění Muriel v kategorii Nejlepší krátký komiks za komiks Historia Metodeana. V roce 2015 následovala Cena dětského čtenáře SUK 2015 za knihu Zdeňka Svěráka "Tři bratři", kterou Václav Šlajch ilustroval. Je autorem výtvarných návrhů pro stejnojmenný film, pro který navrhl mimo jiné podobu pohádkového vlka. Jeho ilustrace a komiksy jsou k vidění v řadě časopisů, magazínů a knih, vystavoval na mnoha skupinových i samostatných výstavách.

Výstava "Mutageny" představí do 16.7. v galerii v plzeňské Riegrově ulici převážně volnou tvorbu Václava Šlajcha - groteskně neradostné vize zabývající se deformací živého, a to jak prostřednictvím vnějších, tak vnitřních vlivů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka