Hospůdka na Březníku je otevřená. Dá se k ní dojet na lyžích

Nově zrekonstruovaná hospůdka v hájovně na Březníku je již dva týdny otevřená pro lyžaře. Zájem je zatím velký a to i toho důvodu že trať z Modravy na Březník je v současné době téměř jako jediná na Šumavě sjízdná. Modrava – Březník. Jedna z minima tratí, kde se dá v těchto dnech na Šumavě lyžo...

Jarní servisní akce AUTO CB

Nově zrekonstruovaná hospůdka v hájovně na Březníku je již dva týdny otevřená pro lyžaře. Zájem je zatím velký a to i toho důvodu že trať z Modravy na Březník je v současné době téměř jako jediná na Šumavě sjízdná.
Modrava – Březník. Jedna z minima tratí, kde se dá v těchto dnech na Šumavě lyžovat, i když ani tato není v úplně ideálním stavu. „Po oblevě je stopa zledovatělá, pro nezkušené lyžaře velmi náročná. V bídě, kterou letošní zima nabízí, se však jedná o ojedinělou lyžařskou trasu na Šumavě,“ uvádí Antonín Schubert, starosta Modravy. Lyžaře, kteří se na trať vydají, čeká v jejím závěru příjemné překvapení - zrekonstruovaná hospůdka v myslivně na Březníku (Pürstling). Tu nechala na sklonku minulého roku opravit Správa NP a CHKO Šumava a pronajala Technickým službám obce Modrava, které ji od 28. prosince provozují. „Zájem mezi svátky byl nezvykle masivní. Opravdu neočekávaně velký,“ uvádí Antonín Schubert.
Lyžaři si na Březníku mohou užít ryze šumavskou, stylově zrekonstruovanou hospůdku. „Ta zároveň slouží jako expozice inspirovaná nejvýznamnějšími osobnostmi kulturního života klostermannovské doby z české i německé strany Šumavy. Hospůdku jsem již letos osobně několikrát na běžkách navštívil a zájem i pozitivní zpětná vazba ze strany běžkařů jsou velmi příjemné,“ uvádí Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.
Březník je zároveň vlajkovou lodí nového projektu - PARK RESTAURANT. Půjde o několik restaurací rozesetých po celé Šumavě s jasnou identitou, přesnými pravidly provozu. „Všude se bude vařit stejné nebo velmi podobné, v zásadě jednoduché jídlo a čepovat stejné nápoje. Identicky bude oblečený i personál, který kromě občerstvení bude podávat také fundované informace o Národním parku Šumava,“ doplňuje ředitel Mánek. Lyžaři si tak stejně jako na Březníku pochutnají na tradičních šumavských specialitách, jako jsou například borůvkové knedlíky nebo štrúdl, ale také na výborném, osvěžujícím pivu ze strakonického pivovaru Dudák – Šumavský fořt (jedenácti stupňové světlé pivo) a Modrý Urogallus (borůvkový speciál).
Další trasou kde se dá v těchto dnech lyžovat, je trať z Kvildy na Horskou Kvildu. „I tady je trať umrzlá jako jeden velký led a nedá se rolbou nijak upravovat,“ uvádí Václav Vostradovský, starosta Kvildy. Na lyžích se dá jet i z Kvildy na Prameny Vltavy, ale určitě ne celou trasu. Do stopy se může naskočit až zhruba dva kilometry za Kvildou i cestou na Bučinu jsou suchá místa.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
10.01.2014 17:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka