Iluze - dojemné i humorné bilancování manželských párů

Čtveřice oblíbených plzeňských herců se brzy představí v hořké komedii nazvané Iluze, premiéra se odehraje 1. dubna na Malé scéně DJKT.

Cílená propagace v Plzni

Dva manželské páry, které bilancují své celoživotní peripetie se vztahy, láskou a vzájemným porozuměním, hrají Jana Kubátová, KamilaŠmejkalová, Michal Štěrba a Pavel Neškudla. Vůbec poprvé se tak na repertoáru Divadla J. K. Tyla objeví hra Ivana Vyrypajeva, který je hvězdou současného ruského dramatu a jehož hry se s úspěchem hrají na českých i světových jevištích. Filmový a divadelní režisér, herec a dramatik Ivan Vyrypajev, je zástupcem divadelního hnutí Novaja drama, usilující o zpracování aktuálních témat současným divadelním jazykem. Vyrypajev je nejen úspěšným dramatikem (zájem vzbudila např. jeho hra Kyslík), ceněna je také jeho filmová tvorba, např. snímek Euforie byl uveden na mezinárodních filmových festivalech v Cannnes, v Benátkách nebo v Karlových Varech. Jeho hry, stejně jako jeho filmy, vynikají silným příběhem, bohatou představivostí, snovými obrazy a také černým humorem, který stále znovu a znovu zabraňuje nástupu sentimentu. Text Iluzí je fascinující a zároveň herecky náročný svou formou, která neustále osciluje mezi ztotožněním se spostavou a hodnotícím odstupem.

Bohaté zkušenosti s interpretací současných textů uplatní mladé režijní duo Kristýna Kosová a Adam Svozil. Za režii inscenace Rituální vražda George Mastromase, kterou mohli Plzeňané vidět na Mezinárodním festivalu Divadlo, získali Cenu Marka Ravenhilla, udílenou Centrem současné dramatiky.

Premiéra 1. dubna 2017 na Malé scéně DJKT. Nejbližší reprízy 12. a 18. dubna 2017.

www.djkt.eu

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka