Iniciativa proti prodeji plzeňské teplárny nabírá na obrátkách

Zástupci KSČM Plzeňského kraje pokračují v podpisových akcích pod Petici a Návrh místního referenda o připravované fúzi městské teplárny s Křetínského společností Plzeňská energetika.

Jarní servisní akce AUTO CB

Krajská KSČM proti tomuto návrhu ostře protestuje, neboť přechod městské teplárny do soukromých rukou by dříve či později přinesl razantní zvýšení cen tepelné energie a vznik monopolu Křetínského společnosti na výrobu tepelné energie na území města. Krajským komunistům se nelíbí ani způsob projednání této obří transakce, jehož potvrzení se v městském zastupitelstvu podle nich chystá bez patřičné veřejné diskuse a informování občanů na 14. 12.

Ve městě postupně přibývá podpisových míst této inciativy. Kromě sídla strany v Purkyňově ulici a petičního stánku v pasáži OC Rokycanská (Tesco) je zřízeno již 8 podpisových míst v různých plzeňských restauracích. "Nespoléháme však pouze na stálá podpisová místa, ale vyrážíme samozřejmě též za občany do ulic. Kromě každodenních obchůzek v centru města jsme byli přítomni kupř. též před fotbalovým stadionem FC Viktoria Plzeň před sobotním ligovým zápasem. Na všech našich akcích se snažíme veřejnost informovat o chystaném záměru fúze, přičemž i přes pokračující medializaci celé záležitosti se ukazuje, že mnozí občané o celém věci stále nic nevědí, což samozřejmě nahrává do karet záměrům městského zastupitelstva," tvrdí komunisté.

„Bez Vás bych vůbec nevěděl, co se chystá. Díky, že se tak snažíte“, řekl jeden z podepisujících. „Nikdy jsem komunisty nevolila. Ale teď jste tady jediná strana, která myslí na lidi a hájí jejich zájmy. Ostatní koukají jen na svoje koryta a lidi je nezajímají“, sdělila před stadionem jedna starší paní.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka