Stovky Plzeňanů budou v květnu jezdit Do práce na kole

V Plzni, v jednom z 33 měst, kde bude probíhat za měsíc celorepubliková soutěžní kampaň DO PRÁCE NA KOLE, je již zaregistrováno více než 350 účastníků.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem kampaně je hravou formou přivést Plzeňany k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Stačí jen vytvořit týmy o 2-5 lidech a během celého května pak co nejčastěji jezdit do práce či do školy „na vlastní pohon“. Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje Plzeň na kole s podporou partnerů.

 „Do soutěže se kromě cyklistů mohou zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdit se bude i na koloběžkách, bruslích a longboardech,“ vyjmenovává Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který v Plzni akci koordinuje. „V této chvíli je do plzeňského pátého ročníku přihlášeno 350 účastníků z 96 firem. Nejvíc soutěžících se zatím přihlásilo ze Škoda Transportation, a. s., celkem 36, za Zodiac Galleys Europe s.r.o. bude jezdit nejméně 33 soutěžících a za Povodí Vltavy 20 odvážlivců. V některých firmách zaplatí registraci za zaměstnance zaměstnavatel a soutěž mezi jednotlivými firemními týmy je brána jako netradiční a zdravý teambuilding,“ přibližuje Konečný. Registrace probíhají až do konce dubna na www.dopracenakole.cz.

Zapojit se mohou i účastníci ze zahraničí. V rámci Do práce na kole se soutěží v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude tradičně i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole. Všichni po registraci dostanou trika z biobavlny s originálním potiskem kampaně, budou moci využívat různé výhody u partnerů soutěže a účastnit se doprovodných akcí. Soutěží se o hodnotné ceny podobně jako v loňském roce. Některé ceny jsou již známé, ty hlavní však budou teprve zveřejněny. Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru.

 V Plzni je nachystána řada doprovodných akcí. První z nich proběhne již 23. dubna ve Škoda sport parku v Doudlevcích, kde bude v rámci Cyklodne probíhat od 10 do 17 hodin veřejná cyklodílna spolku Plzeň na kole. Další příležitost si opravit kolo ve spolupráci se zkušenými mechaniky bude 18. května od 17 do 19 hodin v Makerspace v DEPO2015 (Presslova 14). Dne 10. května se uskuteční akce na triko s Českou spořitelnou. Kdo přijede v triku kampaně do pobočky ve Františkánské ulici dostane zdarma proteinovou tyčinku. Ve středu 24. května od 6 do 8 hodin zas mohou soutěžící přijet na Snídani pro cyklisty k Papírenské lávce. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při závěrečné cyklopárty.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.04.2017 14:12



1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka