Kapesní zloděj zadržen poškozenou a náhodným občanem

PLZEŇ – Recidivista odcizil mladé ženě během jízdy tramvají peněženku. Ta se ho jala pronásledovat. S jeho dopadením pomohl náhodný svědek, který se nebál poškozené pomoci.

Jarní servisní akce AUTO CB



      Případ s velmi neobvyklým rozuzlením řešili policisté Obvodního oddělení Plzeň – Střed. Zadržet pachatele krádeže vyjížděli včera zhruba třicet minut před pravým polednem, když přijali na linku 158 oznámení o kapesním zloději řádícím na zastávce tramvaje pravidelné linky číslo 4 s názvem U Práce. Jednatřicetiletý recidivista z Plzně se během cesty tramvají rozhodl okrást ženu, která cestovala stejným vozem, a která si na zádech nesla batoh. Ze zavazadla poškozené vytáhl dámskou peněženku. V okamžiku, kdy se portmonku snažil schovat do kapsy svého oděvu, si jeho jednání poškozená žena všimla a pokusila se jej zadržet. Pachatel však využil toho, že tramvaj právě zastavila ve jmenované zastávce, a dal se na útěk. Žena jej pronásledovala, přičemž na něj volala, aby jí odcizenou věc okamžitě vrátil.  Nebýt statečného muže, který v ten okamžik stál na zastávce a chystal se nastoupit do vozu, který se předtím stal místem činu, a který se rozhodl zakročit, pachatel by pravděpodobně z místa utekl. 35letý hrdina ze Strakonicka nejenže muže zadržel, ale přivolal policejní hlídku, na kterou na místě s pachatelem i poškozenou ženou počkal. Policisté pak mimo jiné zjistili, že pachatelem je protřelý recidivista z Plzně, který se již v minulosti opakovaně dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl několikrát pravomocně odsouzen. Poslední nepodmíněný trest vykonal  teprve 16.6.2016.

     Statečnému muži, který prokázal velkou míru odvahy a především občanské statečnosti, děkujeme za jeho příkladné jednání. por. Ing. Hana Štefflová 11. ledna 2017


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka