Lázeňské resorty západu Čech se plní českými turisty všech generací

Více než polovina Čechů letos strávila dovolenou v tuzemsku. Místo exotických destinací si Češi užívali krás české přírody a služeb místních rekreačních center.

Cílená propagace v Plzni

Mnozí využili nabídky lázeňských měst a odpočinout si přijeli přímo do lázeňských resortů. Lázně už dávno nejsou jen místem pro léčení nemocných. Kromě léčebných a relaxačních procedur nabízejí širokou škálu sportovních aktivit i kulturního vyžití. Dovolenou si tu užijí mladí, staří i rodiny s dětmi.

Lázeňské resorty nabízejí svým klientům nejrůznější druhy a délky pobytů. I kratší lázeňské pobyty mají smysl. Aktivní odpočinek zlepší celkovou odolnost organismu a často inspiruje k aktivnějšímu životnímu stylu i po návratu domů. „Pobyt v přírodě je velice důležitý pro odbourání psychické zátěže, která je tak trochu znamením dnešního moderního světa. I během kratších lázeňských pobytů se klientům dostane odborné péče našich lékařů, fyzioterapeutů i výživových specialistů. Hosté si odpočinou efektivně a přesně tak, jak právě oni potřebují. Navíc jim odborný personál poradí, jak zlepšit kondici a správně relaxovat i po skončení pobytu,“ zdůraznil Robert Jahn, ředitel karlovarského Spa Resortu Sanssouci.

Tradiční délka léčebných pobytů je dva až tři týdny, odpočinout si hosté jezdí nejčastěji na tři až pět nocí. „Rodiny s dětmi vybírají většinou kratší pobyty. Dnešní děti ale stále častěji bojují s poruchami imunitního systému, alergiemi a dalšími civilizačními nemocemi. Začali jsme proto nabízet i léčebné programy uzpůsobené potřebám našich nejmenších klientů. Rodin s dětmi všech věkových kategorií přibývá a tráví tu stále více času. Páry jezdící na léčebné, preventivní i relaxační pobyty využívají jak dlouhodobé, tak i krátkodobé varianty. Starší lidé a jednotlivci preferují obvykle delší návštěvu,“ upřesnil Robert Jahn.

Obliba tuzemských dovolených se díky bohaté nabídce v posledních letech velmi rozšířila. Do zahraničí lidé vyrážejí méně ať už kvůli hrozbě útoků či nebezpečí nákazy exotickými nemocemi. Pro rodiny s dětmi a starší generace je navíc dlouhé cestování do zahraničních resortů nepohodlné a velmi náročné. Mladí zase kvůli budování kariéry na dlouhé dovolené nemají čas. Odpočinek ale potřebují všichni. „I mladí lidé podléhají civilizačním chorobám a velice častým jevem jsou stres a deprese, vyvolané výběrem povolání, zvládáním kariéry a snahou o zajištění rodiny. Depresemi v současné době trpí přibližně 20 procent mládeže. Lázeňské resorty mají pro tyto návštěvníky připravenou širokou škálu relaxačních masáží, zábalů a koupelí. Mladí jezdí nejčastěji ve skupinách, ať už s kolegy či nejbližšími přáteli. Stále častěji a velmi rád tu vídám i spokojené páry. Na romantický víkend ve dvou je čas v jakémkoli věku,“ vysvětlil Robert Jahn.

Skladba návštěvníků se mění i v tradičních lázeňských městech, jako jsou Karlovy Vary. „Oproti loňskému roku se letos počet českých hostů zvýšil téměř o třetinu. Během posledních tří let je tento nárůst více než stoprocentní. Celkově jezdí do Karlových Varů turistů více než v minulých letech. Jejich složení je opravdu pestré, město navštěvují lidé z celého světa. Přijíždějí za lázeňskými procedurami, za kulturou i krásným okolím,“ uvedla Jitka Štěpánková, ředitelka infocentra města Karlovy Vary.

Úroveň českých ubytovacích zařízení se již dávno vyrovnala západním zemím. Zejména nabídka lázeňských měst je velmi různorodá, zábavu i relax tu najde opravdu každý. Lázeňská města jsou navíc obklopena krásnou přírodou, která k odpočinku doslova vybízí. „V okolí lázeňských měst najdete obvykle širokou nabídku stezek pro příjemné procházky i náročnější turistiku. Upravené cyklostezky, dráhy pro in-line bruslaře a golfové hřiště umožní vyžití i náročnějším sportovcům. K lázeňskému pobytu patří samozřejmě také procházky městem a odpočinek v upravených parcích a na kouzelných starých kolonádách,“ dodal na závěr Robert Jahn, ředitel Spa Resortu Sanssouci.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.10.2017 10:48



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka