Letošní první prohlídky Loosova interiéru na Klatovské už v sobotu

V sobotu 22. dubna se letos poprvé konají prohlídky běžně nepřístupného interiéru v bytě Huga Semlera na Klatovské 19.

Cílená propagace v Plzni

Každý z interiérů, které v Plzni vytvořil světoznámý architekt Adolf Loos, se pyšní nejen prvotřídním designem, ale skrývá v sobě také jedinečný příběh. Podobně je tomu také v případě bývalého bytu továrníka Huga Semlera na Klatovské 19. Z kdysi přepychového bydlení, pro které Loos navrhl překrásný hudební salon obložený mramorem fantastiko, se staly kanceláře. Rodina Huga Semlera byla nucena před druhou světovou válkou uprchnout před nacisty z Čech. V průběhu druhé světové války zde sídlilo místní velitelství wehrmachtu, poté dům využívala Československá armáda. Interiér doposud nebyl rekonstruován, a tak se návštěvníkům otevírá pouze výjimečně.

·         Třicetiminutové komentované prohlídky se konají v časech  10:00, 10:45, 11:30, 12:15, 14:00, 14:45, 15:30 a 16:15 (poslední prohlídka).

·         Vstupné stojí 50 korun. Vstupenky je možné koupit v Turistickém informačním centru na náměstí vedle radnice nebo online prostřednictvím webu www.adolfloosplzen.cz.

·         Vzhledem k tomu, že objekt doposud nebyl rekonstruován, prohlídky jsou nepřístupné dětem do 12 let. Interiér  není bezbariérový, nedoporučujeme proto ani vstup osobám se sníženou schopností pohybu.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.04.2017 12:12



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka