Lovecká hudba zněla pod litohlavským Vršíčkem

Po zhruba roční přestávce se pod Vršíčkem v Litohlavech na Rokycansku uskutečnil další ročník loveckého vytrubování. V sobotu v podvečer /25. června / se díky nejrůznějším hudebním seskupením i jednotlivcům zabývajícím se mysliveckým troubením a myslivců z Honebního společenstva Litohlavy – Klabava rozezněly tóny mysliveckých skladeb a signálů.

Cílená propagace v Plzni

Posluchači, kterých byla více než stovka, a to nejen z  řad myslivců, tak zažili netradiční mysliveckou akci připomínající myslivost jako významnou součást kulturního dění v obcích. Celý večer se proto nesl v  duchu rozvíjení společenského ducha  české myslivosti, která má jen na Rokycansku více než půl tisícovky členů. Součástí loveckého vytrubování bylo i střílení z  praku, střelba ze vzduchovky, kvalitní občerstvení a poslech kytar při plápolajícím ohni a nastalé tmě, kterou přerušil vydatný déšť.

Výše uvedení organizátoř, tak letos volně navázali na předešlé úspěšné prezentace myslivecké činnosti a pro všechny zájemce, kterých mohlo být pochopitelně ještě více, uspořádali více než dvouhodinový koncert. V  něm se vystřídali nejrůznější soubory malých i velkých trubačů. Největší obdiv však sklidili Pootavští trubači, kteří patří k hudebním špičkám v této myslivecké disciplíně. 

Obec Litohlavy nebyla pro pořádání koncertu vybrána náhodně. Sídlí zde nejen honební společenstvo, ale především zdejší obecní úřad, který činnost myslivců všemožně podporuje a váží si jejich práce, neboť ve spolupráci s  rokycanskými ochránci přírody sázejí zeleň či uklízejí nevábná zákoutí hyzdící okolí malebné obce. Kromě toho jsou i spolupořadateli dětského dne, který každoročně probíhá právě v  romantickém prostředí zdejšího lomečku. 

"Zpestřením letošního ročníku byla nejen přítomnost orla skalního, ale i střelba z  praku a střelba ze vzduchovky o zajímavé ceny věnované myslivci," říká za organizátory Pavel Moulis.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka