Myslivečtí adepti skládali zkoušky v Mýtě

Konec zimy a příchod jara je jedním z nejkrásnějších období roku. Sluníčko postupně ukazuje svoji sílu, opeřenci se vracejí z teplých krajin a obsazují svá teritoria. V přírodě začíná zrození nového života a k vidění jsou i první mláďata zajíců, divokých prasat či muflonů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pro myslivce má však ještě další kouzlo. Je totiž dobou, kdy po roční lhůtě skládají své zkoušky noví zájemci o první lovecký lístek, tedy o možnost provozovat myslivost. A nejinak tomu bylo i v sobotu 24. února na Rokycansku.

Vše začalo slavnostním troubením a následným zahájením v salonku Restaurace Club Sladovna Mýto. Zahájení mysliveckými signály v podání Jitky Maxové a Františka Svejkovského, uvítání z úst předsedy zkušební komise, krátké seznámení s průběhem zkoušek jednatelkou OMS ČMMJ Světlanou Vlnovou a již mohli účastníci kurzu zasednout před nesmlouvavou zkušební komisi. Ta zasedla ve složení Jiří Korda – péče o zvěř, Václav Hudec – střelectví, Ing. Jan Kozlík – historie, František Hrůza – zákony, Ing. Jitka Maxová – zoologie, Ing. Stanislav Hrubý – lovectví a Pavel Moulis – kynologie. Přezkušování se tedy týkalo sedmi předmětů, přičemž všetečné otázky se týkaly nejen teoretických znalostí, ale i v řadě případů i praktických, přičemž nebylo nouze ani o mysliveckou latinu. Předsedou zkušební komise byl Michal Duda a místopředsedou Rostislav Blecha. Celkem se ke zkoušce dostavilo devatenáct uchazečů. 

Pečlivě a do posledního detailu připravené zkoušky nakonec úspěšně absolvovali všichni uchazeči o první lovecký lístek. "Znalosti uchazečů měly velice dobrou úroveň a tak třináct uspělo s vyznamenáním a šest prospělo. Byť celý kurz absolvovalo více zájemců, někteří si účast na závěrečné zkoušce odsunuli. Nejúspěšnějšími uchazeči byli Jan Písař a Jana Zikmundová, kteří získali vyznamenání ze všech sedmi předmětů. I ostatním úspěšným absolventům samozřejmě gratulujeme a doufáme, že to nebylo jejich poslední myslivecké vzdělávání, neboť i v tomto oboru je potřeba se neustále zdokonalovat a získávat nové poznatky ze všech oborů. Ti úspěšnější se mohou rovnou přihlásit na kurz o získání zkoušky pro myslivecké hospodáře, která se kvapem blíží. Informace ráda sdělí jednatelka OMS ČMMJ Rokycany p. Vlnová na tel. 723658012." líčí Pavel Moulis .


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka