Matěj Kolář zve na komiksový workshop, Bavaria Bohemia ovládne i Klostermann

Centrum Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee pořádá ve spolupráci s Galerií Klatovy/Klenová komiksový workshop s mladým komiksovým umělcem Matějem Kolářem. Účastníci se mohou těšit na fascinující vhled do tvorby komiksu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Během přibližně dvouhodinového workshopu bude mít každý účastník možnost sám vytvořit unikátní komiksovou kresbu. Nezáleží na tom, zda zkušený malíř, nebo čmáral – prostor pro kreativitu a rozvoj tu je.
Workshop začne ve čtvrtek 2. 11. 2023 v 15:30 hod. v Centru Bavaria Bohemia a potrvá přibližně 2 hodiny.

Více na https://www.bbkult.net/cz/events/106827-komiksovy-workshop-s-matejem-kolarem/

 Po workshopu bude v 18 hodin téhož dne následovat vernisáž výstavy „Karel Klostermann“. Galerie Klatovy/Klenová uspořádala v létě 2023 sympozium, jehož cílem bylo připomenout tuto významnou regionální osobnost s mezinárodním přesahem. Výtvarníci z České republiky a Německa, kteří se sympozia zúčastnili, vytvořili komiksové zpracování vybraných Klostermannových povídek. Komiksová díla byla nejprve vystavena v Galerii Klatovy/Klenová a nyní budou představena i německé veřejnosti. Výstava bude k vidění v Centru Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee do 14. ledna 2024. Poté se přesune do Českého centra v Mnichově.
Na vernisáži vystoupí Radek Nakládal s krátkou přednáškou o spisovateli Šumavy Karlu Klostermannovi. Akce bude tlumočena.

Více na https://www.bbkult.net/cz/events/106655-karel-klostermann-in-comic-2/

 Obě akce jsou podporovány Česko-Německým fondem budoucnosti.

Informace k Matěji Kolářovi | *1998, Pyšely
Letos dokončil magisterský studijní program Ilustrace a grafika na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara. Na Kolářovu tvorbu upozornila v nedávné době nominace na cenu Muriel v sekci nejlepší krátký komiks, kam byl doporučen jeho studentský komiksový příběh Undercurrent. Ten je součástí velkého studentského projektu plzeňské Sutnarky pod vedením Václava Šlajcha – komiksové knihy Iogi, na níž se scenáristicky podílel v Japonsku žijící spisovatel a překladatel Jean-Gaspard Páleníček. Samotná kniha získala v roce 2022 bronz v 15. ročníku ceny Japan International Manga Award za nejlepší komiks. Ve své tvorbě se zajímá o způsoby, jakými lze pomocí komiksu zobrazovat poetické příběhy a emoce. Žije a tvoří v Praze.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka