Město Plzeň aktualizovalo seznamy domů a bytů v rámci své bytové politiky

Zastupitelstvo města Plzně schválilo úpravu seznamů budov v rámci bytové politiky města. Seznamy určují předpokládané budoucí nakládání s jednotlivými budovami, jde zejména o bytové i nebytové domy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nově je tak v domech k prodeji či směně určeno 213 bytů a 48 nebytových prostorů. Zhruba 93 bytů zbývá doprodat z jednotlivých vln prodejů. V případě, že by došlo k prodeji všech bytů a domů dle návrhu, zůstalo by ve vlastnictví města Plzně zhruba 2602 bytů (nejsou počítány byty v lokalitě Sylván) a 444 nebytových prostorů.

„Zhruba jednou za dva roky se na našem bytovém odboru připravuje revize daných seznamů, a to zejména s ohledem na domy již prodané či směněné a naopak budovy, které získalo město do vlastnictví. Budovy jsou také posuzovány s ohledem na potřeby města v rámci záměrů hospodaření s byty a s ohledem na ekonomickou návratnost z jednotlivých budov,“ přiblížil radní pro správu městských nemovitostí David Šlouf. Posuzován je i technický stav jednotlivých budov, a to i s ohledem na již vložené finanční prostředky nebo naopak, jaké finanční prostředky by budova vyžadovala s ohledem na dobu jejich návratnosti. Nemalý vliv také hrají počet a velikosti bytů v jednotlivých budovách.

Navržené změny v jednotlivých seznamech jsou konzultovány a připomínkovány s ostatními odbory Magistrátu města Plzně, které s nemovitostmi nakládají. Zejména se pak jedná o Odbor evidence majetku, odbor majetkový a odbor příjmů z pohledávek a prodeje. Ke změnám se také vyjadřují jednotlivé městské obvody, konečný návrh je projednán v Komisi bytové Rady města Plzně a Komisi pro nakládání s majetkem Rady města Plzně. Konečné slovo má Zastupitelstvo města Plzně.
„Uvedené počty je nutné brát orientačně, neboť se jedná o takzvaný živý materiál a počet se s ohledem na pokračující prodeje, směny a další nakládání s nemovitostmi průběžně mění. Jednotlivé seznamy budou zveřejněny na stránkách města, kde se s nimi mohou občané seznámit,“ uvedl David Šlouf.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka