Moderní trolejbus z Plzně bude vozit lidi ve Zlíně

Nový velkokapacitní trolejbus ze Škody Electric brzy posílí vozový park města Zlín.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tamní dopravní podnik získá nový vůz Škoda 35 Tr. Jedná se o první sériově vyrobený trolejbus s karoserií UrbanWay od firmy Iveco.

„Do Zlína zamíří nízkopodlažní kloubový trolejbus s klimatizací prostoru pro cestující a s bohatou výbavou,“ sděluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten zdůraznil, že trolejbus bude vybaven trakční baterií a poloautomatickými sběrači proudu, takže bude schopen jízdy bez připojení k trolejovému vedení. „Vůz bude na bateriový pohon schopen ujet nejméně deset kilometrů, což dopravci přináší velkou flexibilitu v jeho využití na linkách MHD,“ vysvětluje Radek Kapr.

Dopravce nové vozidlo získá ve druhém čtvrtletí příštího roku. Cestující se mohou vedle klimatizace těšit i na další moderní prvky - nástup a výstup například usnadňuje systém kneelingu, díky kterému se pravá strana vozu naklání k nástupnímu ostrůvku. K bezpečnosti cestování připívá kamerový systém.

Škoda Electric rovněž do Zlína dodá zcela nový typ vozidla – nízkopodlažní elektrobus s obchodním názvem Škoda  E’City. Vozidlo bude špičkově vybaveno technologiemi, například moderním informačním systémem, USB zásuvkami či klimatizací. Zlínský dopravní podnik ho získá v prvním čtvrtletí příštího roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka