Mouřenec zve na nedělní dětský den

V kostele sv. Mořice na Mouřenci u Annína na Šumavě se naplno rozbíhá Mouřenecké léto 2019.

Cílená propagace v Plzni

První letní a už i prázdninovou akcí bude tradiční dětský den: Mouřenec dětem - děti Mouřenci.

Uskuteční se v neděli 30. června od 14 do 16 hodin.

Tentokrát tým organizátorů připravil den inspirovaný pohádkou Šíleně smutná princezna. Děti (i dospělí) se můžou těšit na pohádkové písničky, zejména děti pak na soutěžní disciplíny a hru o poklad. "Jako každý rok také děti požádáme, aby namalovaly Mouřenec. Jejich obrázky pak na celé léto vystavíme na hřbitovní zdi a uvnitř v kostele. Pro účastníky dětského dne jsou připravené odměny," říká za organizátory Lukáš Milota.

Ještě o tomto víkendu bude komentovaná prohlídka v kostele v sobotu od 11 hodin. Od 1. července pak začínají prohlídky každý den v 16 hodin.

V pátek 5. července můžete přijít na každoroční adoraci s P. Jendou Kulhánkem. Začíná v 19 hodin.

Běží také předprodej vstupenek na koncert folkového muzikanta Pavla Žalmana Lohonky. Koncert začíná v sobotu 6. července ve 20 hodin. Vstupenky je možné zakoupit v kině Sušice nebo v IC Hartmanice.

Kvůli uzavírkám (za dlouhoveským mostem - Radešov) a Hartmanice (do 31.7.) je Mouřenec dostupný autem jen ze Sušice (přes Dlouhou Ves a Nové Městečko). Není ale třeba úplně zoufat. Turisté z horní části Šumavy (z Modravy, Kvildy, Srní nebo Kašperských Hor) můžou od tohoto víkendu přijet do Annína zelenými šumavskými autobusy. Pojedou na trase "Sušice - Kašperské Hory - Kvilda" a zpět , budou projíždět rozestavěnou silnicí a budou zastavovat i v annínských zastávkách (kemp., rozc.). Z nich už je to jen pár minut pěšky na Mouřenec.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.06.2019 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka