V Krašovské v sobotu zažijete Zdravý dětský den

FN Plzeň a Krašovská Aktivity centrum širokou veřejnost na zábavné odpoledne plné netradičních sportovních disciplín a dobrého jídla.

Cílená propagace v Plzni

Zdravý dětský den se vrací po několikaleté pauze s podtitulem I s cukrovkou se dá žít naplno a uskuteční se v sobotu 9.9.2023 v Krašovská Aktivity centru v Plzni.

Akce je pořádána pro širokou veřejnost, podpořit ale chce především ty, kteří musejí žít s onemocnění diabetes. Ukáže, že i s touto nemocí se dá žít naplno! Odborníci z FN poradí rodičům, jak správně se v rodině stravovat, nebo si popovídají s těmi, kteří se s cukrovkou teprve učí žít. S lektory z Krašovská Aktivity centra si děti vyzkouší třeba překážkovou fit dráhu, jumping, kangoo boty nebo africké bubnování a kuchaři z FN Plzeň připraví ochutnávku slaného i sladkého menu, na kterém si pochutnají úplně všichni. „Jsme velice rádi, že Krašovská Aktivity centrum Plzeň může být součástí této akce, která zajišťuje nejen dostatek sportovních aktivit pro děti i dospělé, ale také má vzdělávací potenciál směrem k veřejnosti. Osvěta pro život s diabetes i  s ukázkami zdravého stravování přesně zapadají do konceptu centra na Krašovské,“ říká  ředitele Obytné zóny Sylván – Pavel Trefanec.

„Praxe v nemocnici ukazuje, že prevence je potřebná a přináší pacientům jen to dobré. Ať je to v rámci diabetu či jiného závažného onemocnění. Čím dříve diagnostikujeme nemoc, tím dříve můžeme nemocným pomoci a často i zkrátit dobu léčby. FN Plzeň nejen léčí, ale i pomáhá svým poradenstvím a proto přijďte na náš Zdravý dětský den,“ dodává ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka