Na revitalizaci veřejných prostranství může Plzeň získat až 364 tisíc eur

V průběhu prosince 2014 a ledna 2015 se konala jednání potenciálních projektových partnerů z Polska, Itálie, Chorvatska a zástupců Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně k projektu týkajícího se revitalizace veřejných prostranství.

Cílená propagace v Plzni

Jednání byla úspěšná, neboť se podařilo najít společné cíle a oblasti pro vypracování projektu Public Spaces – Revitalization and Evaluation (Revitalizace veřejných prostranství) a pro podání žádosti o dotaci prostřednictvím příspěvkové organizace Útvar koncepce a rozvoje města Plzně v rámci programu Nadnárodní  spolupráce Central Europe. Vedoucím partnerem projektu bude Útvar koncepce a rozvoje města Plzně, který podává žádost o dotaci společně za všechny partnery, poté řídí projekt, připravuje průběžné zprávy a jedná s řídícím orgánem za celý projekt, jímž je město Vídeň.

Hlavními aktivitami projektu jsou např. systémové řešení a přístup k veřejným prostranstvím ve městě, analýza propojenosti jednotlivých struktur a typů veřejných prostranství, vyhodnocení Generelu veřejných prostranství na území města – kategorie a typologie, kvalita, propojenost, bariéry, potenciál, příprava realizace konkrétních pilotních projektů, návrh nových veřejných prostranství a možnosti realizace veřejných prostranství v nových rozvojových územích a přestavbových územích, zapojení odborné veřejnosti, zapojení široké veřejnosti a místních komunit pro lepší udržitelnost projektů.

Náklady na činnosti Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně v tomto projektu činí  364.500 euro, z nichž většina bude použita na zajištění dokumentací revitalizace veřejných prostranství v Plzni. Dotace z prostředků Evropské unie bude činit 85 procent celkových nákladů (309.825 euro), spolufinancování 15 procent z celkových nákladů (54.675 euro) bude zajištěno hlavně formou vlastní práce zaměstnanců Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně (mzdy a režie zajištěné z provozního příspěvku ÚKRMP). 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka