Na Špičáku se bude od pátku soutěžit S ČT sport na vrchol, v sobotu zazpívá Marek Ztracený

Ski&Bike Špičák je letošní pátou zastávkou oblíbeného seriálu závodů pro všechny amatérské lyžaře - „S ČT Sport na vrchol“. Na Špičáku si můžete zasoutěžit od pátku 19. února do neděle 21.února. Největší sportovní areál české části Šumavy se do tohoto klání vrátil po roční přestávce.

Jarní servisní akce AUTO CB

V celkově 6.ročníku tak oblíbená sjezdovka Spodní Šance přivítá všechny věkové kategorie amatérských lyžařů na dvou barevně odlišených tratích paralelního obřího slalomu, což je novinka oproti minulým létům. 

Každý soutěžní den se můžete zaregistrovat od 9 do 12 hodin a od 10 do 12,45 se jede základní část na modré i červené trati. Časy z obou se sečtou a 4 nejlepší muži a 4 nejlepší ženy postupují v každém dnu do finálové vyřazovací části. Vítězové ze Špičáku stejně jako ti z dalších sedmi lyžařských středisek, kde se závodí v jiných termínech, za odměnu získají pobyt v kempu ve Špindlerově Mlýně od 16. do 20.března a rozdají si to tam též o titul absolutního šampiona letošní zimní sezony mezi téměř 2 miliony lyžařů- amatérů. Tolik Čechů totiž přibližně lyžuje. 

Na Špičáku se bude hledat i lyžařská „hvězdička“, takže vezměte sebou i svoje děti, které si určitě rády zasoutěží. Potkat a popovídat si tady můžete nejen s moderátory ČT Petrem Svěceným a Tomášem Budkou, ale i řadou osobností alpského lyžování. 

Vrcholem druhého soutěžní dne v sobotu 20.února bude koncert železnorudského rodáka a místního patriota Marka Ztraceného přímo pod sjezdovkou Spodní Šance před začátkem večerního lyžování od cca 18 hodin. Ten pro návštěvníky střediska přichystal ve spolupráci s M.Ztraceným pořádající areál Ski&Bike Špičák. Neplatí se žádné vstupné.             


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka