Nadělovat zážitky znamená darovat emoce. Lístky do Měšťanské besedy jako dárek

Veselé, vzrušující i nostalgické a často také nezapomenutelné jsou zážitky, které můžeme zakusit díky kultuře. Na programu kulturních akcí v Měšťanské besedě jsou i v roce 2018 divadla a koncerty, co okouzlí.

Jarní servisní akce AUTO CB

A můžou se stát originálním dárkem, který udělá radost hned dvakrát – nejprve pod stromečkem a pak během samotného prožitku.

Měšťanská beseda na nový rok připravila divadelní představení s oblíbenými hereckými tvářemi, koncerty známých hudebních interpretů a třeba i cestovatelský festival. Na pódiu se tu představí například Patrik Děrgel a Marie Doležalová v divadelní premiéře Pension pro svobodné pány, Lukáš Vaculík a Adéla Gondíková v komedii Hvězdné manýry o dvou umělkyních v jednom hotelu nebo Filip Blažek a Miroslav Vladyka v legendární francouzské komedii Chlap na zabití pod režisérským dohledem jednoho z nejtalentovanějších režisérů mladé generace Jakuba Nvoty.

Historky z natáčení filmů, ale i o jídle, dietách a dobrotách bude v Měšťanské besedě divákům vyprávět Zdeněk Troška. A silný prožitek živé hudby si návštěvníci jistě odnesou z koncertu zpěvačky a houslistky Ivy Bittové se skupinou Čikori. Slavní Beatles alias The Backwards, kteří patří k nejlepším revivalům svého druhu na světě, tu zahrají milostné hity a jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl, zpěvák s nezaměnitelným hlasem a vynikající technikou zpěvu Dan Bárta, se představí s prvotřídními hudebníky z Illustratosphere. „I v novém roce chystáme v Měšťanské besedě zahraniční koncert, tentokrát přijede americká legenda funku, saxofonista Maceo Parker, který před třemi lety Besedu vyprodal,“ zve na koncert Hana Rendlová, manažerka kulturních akcí společnosti DOMINIK CENTRUM s.r.o., která Měšťanskou besedu provozuje. „Bohužel kvůli změnám v harmonogramu světového turné Macea Parkera jsme byli nuceni jeho dubnový koncert přesunout a momentálně jednáme o novém termínu.“

Kulturní zážitek v Měšťanské besedě si lze vybrat a vstupenky zakoupit v prodejním systému Měšťanské besedy na www.mestanska-beseda.cz nebo na www.plzenskavstupenka.cz. „A kdybyste si nevěděli rady, kterou z akcí pro své blízké vybrat, můžete na prodejním místě na náměstí Republiky 41 nebo přímo v Měšťanské besedě zakoupit dárkový poukaz na vstupenky v hodnotě 200, 500 a 1000 korun,“ radí Michaela Řehořová, vedoucí předprodeje vstupenek společnosti DOMINIK CENTRUM s.r.o.

Výběr z programu Měšťanské besedy na leden – červen 2018

4. 3. 19:00 Iva Bittová & Čikori
Houslistka, zpěvačka a herečka Iva Bittová se vrací do Plzně a na koncertě v Měšťanské besedě vystoupí se svou kapelou Čikori, se kterou v prosinci 2016 vydala své zatím poslední album At Home.


8. 3. 19:30 Pension pro svobodné pány
Premiéra Divadla Palace
Nikdy si nevoďte na pokoj dámskou návštěvu, může se stát, že nebude chtít odejít. Poučná variace na věčné téma. Komedie ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka byla dlouhá léta úspěšně uváděna v pražském Činoherním klubu. V pojetí Divadla Palace se bude jednat o poctu klasické komedii, přioděnou do elegantního, bezstarostného a nostalgického hávu secese, kde bláznivé situace získávají až pohádkově něžnou vůni.
Hrají: Patrik Děrgel, Lukáš Příkazský, Marie Doležalová nebo Anna Fialová a další
15. 3. 19:30 Pavel Dobeš & Tomáš Kotrba
Hudební začátky písničkáře, textaře a skladatele Pavla Dobeše jsou spojeny s ostravskými bigbeatovými kapelami, s nimiž hrál v 60. letech. Postupně se jeho zájem přesměroval na country a folkovou hudbu. Od poloviny 80. let intenzivně koncertuje, vydal mnoho alb, je podepsán pod stovkami písní, které velmi dobře znají nejen moravskoslezští patrioti.


25. 3. 19:00 Hvězdné manýry
Divadelní společnost Háta
Jak ubytovat v jednom hotelu dvě hvězdy benefičního koncertu, které se ale navzájem nesnášejí a nejraději by si vjely do vlasů? Ředitel hotelu připraví přesný plán, který ale od začátku selhává. Vydrží ale jeho nervy až do konce? Obě hvězdy mají své manýry a nekompromisně vyžadují to nejlepší apartmá. Lukáš Vaculík, Adéla Gondíková či Iva Andrlová vás zaručeně pobaví v nové špičkové bláznivé komedii.
Hrají: L. Vaculík, M. Zounar, F. Tomsa, A. Gondíková / M. Bočanová a další


19. 3. 19:00 The Backwards - Beatles Revival (SK)
Love Songs
Bezpochyby jeden z nejlepších Beatles revivalů na světě! Vystoupí se zcela novým koncertním programem s názvem LOVE SONGS. Na koncertech zazní průřez milostnými hity kapely Beatles, písně veselé i melancholické, pro všechny zamilované, ale nejenom pro ně…


29. 3. 19:00 Dan Bárta & Illustratosphere: Mezi vrcholy tour 2018
Dan Bárta, jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl v kategoriích Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí v roce 2000 překvapil fanoušky s vlastní skupinou Illustratosphere, se kterou aktuálně připravuje páté řadové album. Ochutnávky z něj představí v obměněné sestavě s mezinárodně uznávaným bubeníkem Martinem Valihorou.


8. 4. 19:00 Bratři Ebenové
Bratři Ebenové jsou asi nejzvláštnější skupinou v historii české populární hudby. Kryštof, Marek a David – tři bratři, kteří tvoří asi nejzvláštnější skupinu v historii české populární hudby. Bratři Ebenové v říjnu 2014 vydali své v pořadí již páté album Čas holin a na svém plzeňském koncertu zahrají písničky jak z tohoto alba, tak i své starší hity.


12. 4. 19:00 Chlap na zabití
„Tady by se krásně vraždilo, kdyby se vedle nesebevraždilo.“
Miroslav Vladyka a Filip Blažek vás pobaví v legendární francouzské komedii a pod režisérským dohledem jednoho z nejtalentovanějších režisérů mladé generace Jakuba Nvoty.


26. 4. 19:00 Úsměvy Zdeňka Trošky s písničkami Simony Klímové
Známý český režisér Zdeněk Troška vypráví nejen o filmech, které všichni známe, ale i o jídle, dietách a dobrotách ve všech podobách. Samozřejmě uslyšíte i veselé zážitky z natáčení a z bujarého mládí. Večer doprovodí písničkami Simona Klímová.


15. 5. 19:30 Václav Neckář & Bacily
Charismatický zpěvák a herec Václav Neckář má za sebou velmi pestrou hudební dráhu, na které se strˇetával s nevšedními muzikanty a beˇhem níž vznikaly cˇeské hudební skvosty. Vytvořil nespocˇet hitu°, desítky studiových alb, odjel tisíce koncertu° a stal se bezpochyby jednou z největších hudebních ikon. Jeho koncerty s kapelou patří mezi nevšední hudební zážitky.

11. 6.  19:30 Líbánky aneb Láska ať jde k čertu
Divadlo Palace
Divadelní hra Líbánky aneb Láska ať jde k čertu patří k nejúspěšnějším komediím Noela Cowarda v podání Divadla Palace. Dvojice bývalých manželů se po letech setkává v drahém francouzském hotelu, kam oba přijeli trávit líbánky se svými novými a mladšími partnery. Následuje to, co by oba bývalé manžele Elyota a Amandu ani ve snu nenapadlo: opět se do sebe zamilují.
Hrají: Jiří Langmajer, Ivana Jirešová, Jan Teplý ml., Jitka Čvančarová / Martina Preissová – Válková


Vstupenky na akce jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka