Největší tuzemské setkání inovátorů Festival Česká inovace 2017 hostí ve čtvrtek Plzeň

Plzeň se ve čtvrtek 30. listopadu od 10:00 stane hlavním městem inovací. V areálu DEPO2015 se na jednom místě potkají inovátoři, firmy, investoři, akademici, ale také zástupci veřejné správy.

Jarní servisní akce AUTO CB

A to města Plzeň, Plzeňského kraje, CzechInvestu, Ministerstva obrany, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva dopravy a další účastníci 6. ročníku Festivalu Česká inovace.  Cíl je jasný: Propojit zástupce jednotlivých komunit a maximálně tak podpořit inovační prostředí v České republice. „Přijeďte za námi do Plzně a užijte si nový koncept festivalu!“ zvou organizátoři z České inovace o.p.s. 

Atraktivní program Festivalu Česká inovace 2017 je nově rozčleněn do dvou hlavních bloků. Autobusovou halu v DEPO2015 zaplní zdarma přístupný blok A. Co konkrétního návštěvníky čeká? „Přivítá vás robot Pepper a seznámí vás s dalšími roboty, v rámci elektromobility se podíváte zblízka na BMW i3 a i8, vyzkoušíte elektrické motorky Kuberq, prohlédnete si unikátní karbonový rám Duratec pro závodní kolo, proletíte se v leteckém simulátoru Sky Leader, podíváte se pod kapotu formule, na vlastní kůži projdete virtuální realitou, poznáte, co vše se dá dělat s 3D tiskem kovu a plastu a uvidíte, jak vznikla první pila na světe Pilous pro 3D výlisky. Spojením 3D tisku a elektromobility vzniklo první 3D tištěné kolo na světě Paul Murin, spojením touhy řídit a plavat pak obojživelné vozidlo Enjoy Tech, prohlédnete si speciální dron zónu, prozkoumáte družici PilsenCube, která příští rok poletí do vesmíru,“ odpovídá Tomáš Pelikán, ředitel pořádající České inovace o.p.s., a pokračuje ve výčtu letošních festivalových lákadel: „S dětmi i bez nich můžete v dětském koutku zavzpomínat na stavebnici SEVA nebo si pohrát s malými roboty. A až zapadne slunce, tak skoro na vlastní kůži vyzkoušíte žár ohně, protože vás čeká ukázka protipožárního obleku včetně promítání hodnot z čidel.“

A to zdaleka není vše! Připravena je ukázka vojenské techniky a nejmodernější techniky letecké záchranné služby a spoustu dalších inovací v praxi.

Za návštěvu rozhodně stojí také VIP zóna v kavárně, Klempírně a přilehlých prostorech. Po registraci a uhrazení poplatku 490 Kč vás čeká mnoho inspirativních a podnětných zážitků: 4 diskusní stoly se zajímavými osobnostmi a jejich příběhy, 9 workshopů, konference Budoucnost české výroby, 1. setkání zástupců měst Smart Cities, testování dron racingu nebo možnost prostě jen tak si popovídat, v příjemné atmosféře navázat cenné kontakty. Chybět nebude občerstvení včetně piva přímo od mistrů výčepních s ukázkou školy čepování. Událostmi nabitý den vyvrcholí večerním koncertem skupiny Universal Swing Brothers a DJs, ochutnávkou netradičního osvěžení v podobě míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů Mazagrande.

Z registrovaných návštěvníků budou vylosováni výherci vstupenek do plzeňské Techmanie.

Přijďte na Festival a odleďte na 3 měsíce do Silicon Valley
Czechinvest v rámci CzechAccelerator Vám přímo na Festival Česká inovace přináší prostor přinést, ukázat a konzultovat Váš business plán. A když bude zajímavý, tak ještě stihnete last minute přihlášku do programu CzechAcclerator.
Při úspěchu ve výběrovém řízení tak můžete třeba již v dubnu odletět s CzechInvestem na tři měsíce do Silicon Valley, New Yorku či Singapuru.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka