Nepomucké pivní slavnosti se blíží

Již tuto sobotu se uskuteční jubilejní 25. ročník populárních Nepomuckých pivních slavnosti. Zúčastní se jich téměř čtyřicet, zejména malých, pivovarů. Chybět nebude ani široká nabídka občerstvení a velmi pestrý hudební program. Vstup je zcela zdarma.

Cílená propagace v Plzni

25. ročník Nepomuckých pivních slavností se uskuteční již tuto sobotu 15. července. Akce začne hodinu před polednem a skončí až po půlnoci. Konat se bude jako vždy na náměstí Augustina Němejce v Nepomuku a protože jde o městské slavnosti se vším všudy, vstup bude zcela zdarma. Nejen díky vstupu zdarma, ale i díky široké nabídce piva, kvalitní a pestré hudební produkci a přátelské atmosféře se jedná o oblíbený festival s účastí několik tisíc návštěvníků.

V Česku jsou minipivovary ohromně populární, každý rok jich vznikne i několik desítek. V Nepomuku sice žádný není (ovšem plánuje se obnovení jednoho ze tří, které zde byly před sto lety), ale na náměstí se budou prezentovat např. pivovar Lyer z Modravy, Modrá Hvězda Dobřany, Richard z Brna i Zhůřák z blízké vesničky Zhůř nebo zbrusu nový pivovárek U Šenkýřů Šťáhlavice. „Každý bude moci ochutnat širokou nabídku piv – od těch vařených takřka v domácích podmínkách až po průmyslově vyráběná,“ komentuje pivní sortiment ředitel akce Ladislav Kincl. Celkově zde budou k dostání produkty téměř čtyřiceti pivovarů. A návštěvníci budou moci zcela svobodně zhodnotit, kdo ovládá pivovarnické řemeslo nejlíp. Opět se uskuteční anketa o nejlepší pivo slavností.

O hladové útroby přítomných se postará množství stánků s pochutinami. Pořadatelé se snaží i v tomto ohledu o zajištění co nejpestřejšího sortimentu, takže v Nepomuku budou k ochutnání např. jelení guláš, grilované ovčí sýry, balkánské speciality, hamburgery z hovězího z ekologického chovu, sladké i slané palačinky, bryndzové halušky, gyros, mexické plněné placky a samozřejmě opečené klobásy ...

Hudební produkce bude také velice pestrá. „Na své si přijdou milovníci rocku i popových hitů, chybět nebude samozřejmě dechovka, zazní i country, dixieland nebo staropražské písničky. Na samý závěr slavností vystoupí ska-punková skupina Skampida až z daleké Kolumbie,“ uvádí hudební program [2] dramaturg akce Stanislav Vaník. Z vystupujících kapel je třeba zmínit především AC/CZ - revival kultovních AC/DC, Greenhorns Honzy Vyčítala, populární Electric Lady či plzeňské The Dixie Hot Licks.

Akce je přátelská i k rodinám s dětmi. Pro ratolesti bude vyhrazen nealkoholický koutek se skákacím hradem, tvořivou dílnou, zmrzlinou a domácí cukrárnou.

Hudební program XXV. Nepomuckých pivních slavností

11:00 Fajnovka (dechovka)

13:00 Andband (folk)

14:30 Staropražští pardálové (staropražské písničky)

16:00 The Dixie Hot Licks (dixieland)

18:00 Electric Lady (pop-rock)

20:00 Honza Vyčítal a Greenhorns (country)

21:20 Vyhlášení výsledků ankety o nejlepší pivo slavností

21:30 AC/CZ (hard rock)

23:30 Skampida (ska - Kolumbie)

Slavnosti moderuje a pivní soutěže v pauzách mezi hudebními vystoupeními uvádí mistr improvizace Orest Šimpy.

Změna programu vyhrazena.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka