Obce pomáhají rokycanským ochráncům přírody

Činnost rokycanských ochránců přírody je pestrá a mnohostranná. Od ekologické výchovy přes výchovu mladé generace až po praktické aktivity v přírodě či záchranu volně žijících živočichů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Toto si uvědomuje nejen široká veřejnost, ale i celá řada městských a obecních úřadů, kteří se snaží ochráncům přírody pomáhat. Každoročně se na městské a obecní úřady ochránci přírody obracejí s dopisem o finanční pomoc a ani letošní rok není výjimkou.

Právě v těchto dnech odešel dopis s žádostí o podporu na všechny obce, městyse či města Berounska, Hořovicka a Rokycanska, tedy místa, kde rokycanští ochránci přírody zajišťují pomoc volně žijícím živočichům, kteří se dostanou do nesnází. "První finanční příspěvek letošního roku přišel z obce Chrustenice, za který moc děkujeme. Navíc právě tato obec rokycanskou organizaci podporuje pravidelně," říká šéf rokycanských ochránců Pavel Moulis . 

"Ohlédneme-li se však za loňským rokem, musíme konstatovat, že se počet těch, kteří pomáhají, pozvolna zvyšuje, za což jsme pochopitelně rádi. Rádi bychom tedy poděkovali všem, kteří menší či větší částkou přispěli na naši celospolečensky prospěšnou činnost. Mezi významné podporovatele patřila tato města či obce: Chaloupky, Mýto, Olešná, Břasy, Otročiněves, Mezouň, Svinaře, Komárov, Hýskov, Hrádek, Dobřív, Volduchy, Kamenný Újezd, Velký Chlumec, Tlustice, Neumětely, Plískov, Mořinka, Nižbor, Běštín, Jivina, Vísky, Nevid, Podluhy, Lhota pod Radčem, Bykoš, Holoubkov, Zaječov, Sirá, Klabava, Hvozdec, Bzová, Kařez, Příkosice, Chomle a Lochovice. Je sympatické, že řada výše jmenovaných činnost rokycanských ochránců přírody podporují pravidelně již několik let a doufejme, že tomu bude tak i nadále. Chvályhodné je i to, že někteří berou naši podporu jako prestižní záležitost a zcela automaticky zařazují finanční podporu našich aktivit jako součást svého rozpočtu," dodává Moulis. 

Máte-li i Vy pocit, že je potřeba finančně pomoci rokycanským ochráncům přírody, můžete to udělat následujícími způsoby:

- složenkou na adresu: ZO ČSOP Rokycany, Švermova 748/II, 337 01 Rokycany

- bankovním převodem na účet č. 842421389/0800 u ČS, a.s., pobočky Rokycany

- osobně při prohlídce areálu / ekocentrum, záchranná stanice živočichů /

- odesláním jednorázové dárcovské sms zprávy ve tvaru DMS ZVIREVNOUZI ROKYCANY na číslo 87777 / cena DMS je 30,- Kč, příjemce získá 28,50 Kč /

- odesláním roční dárcovské sms zprávy ve tvaru DMS ROK ZVIREVNOUZI ROKYCANY na číslo 87777 / měsíčně Vám po dobu jednoho roku bude strhávána automaticky částka 30,- Kč /



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka