OBŘÍ LOUTKY - BYLO NAČ SE DÍVAT

Desetitisíce návštěvníků, nejenom ze západočeského kraje, ale i z celé republiky i dalších států se sešlo v pátek na plzeňském náměstí, kde se odehrávalo vystoupení obřích loutek. Dvanáctimetrové marionety, dvacetimetrový drak, létající orlice, pro tyto a další loutky byl smyšlen příběh, který začínal ve večerních hodinách na tamním náměstí.

Cílená propagace v Plzni

 Tam se odehrála první část vystoupení, poté se loutky průvodem přemístily do areálu DEPA u zimního stadiónu. Tam následovalo dokončení příběhu a závěrem byl ohňostroj. Všechnu tuto krásu doplnilo skvělé vystoupení na mnoha místech kolem náměstí od španělské skupiny Caross de Foc, kterou tvoří desítky akrobatů a muzikantů.
Tachovský region byl u toho. „Je to skvělé, jedinečný zážitek, to už nikdy neuvidíme. Mám tu obě děti a přátele, pro nás je to úžasný výlet, který skončí cestou domů půlnočním vlakem. Tím je to výlet se vším všudy. Ať žije Plzeň 2015,“ smála se Petra Potocká se svou partou ze Stříbra.
Maminky menších dětí mrzelo, že hlavní program začíná až ve 20.30. „Asi to jinak nejde, ale je to škoda, protože naše dcerka je ještě malá a už teď je unavená po první prohlídce loutek, než jsme je s ostatními obešli. Takže na hlavní program už to asi nevydrží,“ říká Jana Kantnerová z Milíkova u Stříbra a dodala, že drak malou Kristýnku vyděsil.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.08.2015 07:30
Video




4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka