Obvod i nadále podporuje činnost plavců z SKP Radbuza

Místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek za přítomnosti starosty Davida Procházky podepsal smlouvu s prezidentem SKP Radbuza Plzeň Lubošem Ibrmajerem.

Cílená propagace v Plzni

Smlouva je zaměřena na podporu činnosti plavců a také provozu plaveckého bazénu, kde tento spolek působí.

Již několik let se plzeňský centrální obvod spolu s městem Plzní podílí na podpoře plzeňského bazénu SK P Radbuza v Kozinově ulici. Tento sportovní klub zajišťuje provozování areálu v plném rozsahu, včetně výuky plavání, služeb pro veřejnost a cestu do bazénu si nachází školáci, studenti a také široká veřejnost z třetího městského obvodu. Navíc je i několik dalších možností, jak využít prostory bazénu pro další účely.

„K tomuto bazénu mě vážou osobní vzpomínky. Od útlého dětství mě tam vodili rodiče a díky místním plavčicím a plavčíkům jsem se naučil plavat. Podobné vzpomínky má určitě mnoho Plzeňanů, a proto jsem velmi rád, že se všem členům sportovního klubu Radbuza daří bazén udržovat v chodu i v těžkých obdobích, jakým je například letošní pandemie. Toto je možné i díky finanční podpoře ze strany našeho městského obvodu, která za posledních šest let činila přes pět miliónů korun. Bez ní by jeden z pěti plzeňských bazénů musel být pravděpodobně uzavřen.“  informuje Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.

Ani plavecký bazén v Kozinově ulici neunikl restriktivním opatřením v důsledku šíření nemoci Covid-19. Přestože byl bazén 13. března uzavřen, využilo vedení sportovního klubu tuto dobu k provedení nezbytných prací v budově bazénu. Proto také nebude nutné v letošním roce provést letní odstávku areálu, a tak se budou moci uskutečnit plavecké kurzy v malém bazénu a tréninky ve velkém bazénu, které nemohly proběhnout v době nucené uzavírky. Zároveň bude moci využít komorního a rodinného prostředí bazénu i široká veřejnost. Bazén bude perfektně připraven – koncem května zde proběhl generální úklid a všechny vnitřní prostory prošly širokospektrální polymerovou ULV dezinfekcí. V „Radbuze“ myslí i na bezpečnost, a proto jsou v budově bazénu dle nařízení ministerstva zdravotnictví umístěny dávkovače s dezinfekcí a mýdlem, zásobníky s papírovými ručníky, informační tabule a další nutná opatření.

SKP Radbuza bude i letos, stejně jako předchozí roky, pořádat sportovní příměstské tábory, soustředění pro rodiče s dětmi od tří do šesti let, pro studenty všech druhů škol a pro dospělé včetně 42. ročníku plaveckých závodů Velká cena Plzně. V plánu má rovněž uspořádat první ročník plaveckého přeboru Městského obvodu Plzeň 3 neregistrovaných dětí, mládeže a seniorů o putovní pohár starosty Městského obvodu Plzeň 3.

„Vnímáme zájem zvláště borských občanů o možnost jít si zaplavat do bazénu v našem obvodu. Do doby, než se podaří v této lokalitě zprovoznit bazén nový je jeho udržení jednou z našich priorit. Jsem rád, že přestože je naše dotace oproti minulosti menší, provoz bazénu funguje, a navíc vedení SK Radbuza připravuje mimo tradičních závodů i krásné nové akce.“, již jen doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka