Pilsner Urquell v úterý slaví, hospody točí nefiltrovaný ležák

Takřka 130 restaurací a hospod s plzeňským pivem po celé České republice se v úterý zapojí do oslav 168. výročí zrodu první várky plzeňského ležáku Pilsner Urquell. V těchto restauracích bude výjimečně čepován nefiltrovaný Pilsner Urquell, kterého je připraveno 500 hektolitrů. Hosté tak budou mít oj...

Cílená propagace v Plzni

Takřka 130 restaurací a hospod s plzeňským pivem po celé České republice se v úterý zapojí do oslav 168. výročí zrodu první várky plzeňského ležáku Pilsner Urquell. V těchto restauracích bude výjimečně čepován nefiltrovaný Pilsner Urquell, kterého je připraveno 500 hektolitrů. Hosté tak budou mít ojedinělou příležitost najít ve své hospodě alespoň kousek z atmosféry sklepů Plzeňského Prazdroje, kde je jinak možné Pilsner Urquell v nefiltrované podobě ochutnat.
Na Plzeňsku se k oslavám připojily čtyři plzeňské hospody a jedna klatovská. Sudy s nefiltrovanou „plzní“ v průběhu pondělka již dorazily do pivnic, aby si pivo před samotným naražením jeden den odpočinulo. Mezi restauracemi, které slaví společně s Pilsner Urquell jeho výročí, je také plzeňská restaurace u Salzmannů, jejíž historie sahá až do 17. století. „Pro naši restauraci je to čest být mezi vybranými provozovnami, kde oslavy budou probíhat, naši pravidelní hosté se na tuto událost velmi těší. Nefiltrovaná plzeň už k nám dorazila, je pravda, že to k nám z pivovaru neměla příliš daleko,“ říká Josef Hlaváček, provozní restaurace U Salzmannů.
O nefiltrovaná piva je při zvláštních příležitostech velký zájem, pivaři ho mohou ochutnat například na každoročním Pilsner Festu. „Nefiltrované pivo se vaří se stejně jako běžně prodávané pivo, jen neprojde v závěru výrobního procesu filtrací a pasterizací. Zůstanou v něm tak kvasnice a pivo má plnější chuť, obsahuje ještě více vitamínů, ale musí se vypít ve velmi krátké době po stočení, a nehodí se proto pro běžný prodej,“ říká starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.
Celé oslavy 168. výročí budou slavnostně zahájeny v legendární pražské hospodě U Pinkasů („plzeň“ tu čepují už od roku 1843, kde 5. října v 15:00 hodin starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka narazí dřevěný soudek nefiltrovaného Pilsner Urquell. U Pinkasů se odehraje také další část oslav narozenin Pilsner Urquell, a to závod v běhu s deseti pivy ze sklepa do druhého patra hospody, který se uskuteční od 16:00 hodin.

Seznam restaurací, které se na Plzeňsku připojily k oslavám a budou mít nefiltrovaný Pilsner Urquell na čepu:
Restaurace u Salzmannů - Plzeň, Švejk restaurant Tivoli – Plzeň, Pilsner Urquell Original Restaurant Střelnice – Klatovy, Restaurace Uctívaný Velbloud – Plzeň, Music club bar – Plzeň.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.10.2010 17:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka