Plzeň se v sobotu a neděli baví se strašidly při Historickém víkendu

Nadace 700 let města Plzně a město Plzeň zvou na Historický víkend, který zaplní historické centrum Plzně letos již po dvaadvacáté.

Cílená propagace v Plzni

Ve dnech 11. – 12. června se můžete těšit na šermíře, dobové tržiště, hudbu, divadlo, interaktivní dětskou scénu s dobovým kolotočem a letos především na 10m loutku Karla IV. Výročí jeho narození si připomene v tomto roce celá Česká republika a ani Plzeň nebude výjimkou. Osvícený vládce se představil již při pátečním Prologu 10. června a poté celou sobotu. Bude nejen součástí programu, ale bude si s návštěvníky i hrát – co byste řekli na partičku kuželek s tímto obříkem? V sobotu večer pak bude přihlížet i ohňovému představení, které připravilo Divadlo Kvelb přímo na míru plzeňské historii a ohňostroji.

V sobotu projdou městem dva průvody. Odpoledne průvod účinkujících a účastníků Mezinárodního folklorního festivalu a večer se pak uskuteční tradiční Vejšlap plzeňských strašidel. Program oživí také hosté Mezinárodního folklorního festivalu.

V sobotu i v neděli se budou moci malí i velcí vydat na „Pohádkovou cestu“, která povede kolem centra historického jádra. Kromě soutěží a zábavy se budou moci účastníci občerstvit v dobových kavárnách nebo si prohlédnout historickou budovu České spořitelny.

V neděli pak ožije prostor pod hotelem Continental dobovým divadlem a piknikem.

Novinkou bude bohoslužba za město v neděli v 10.30 v katedrále sv. Bartoloměje.

foto: www.plzen.eu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 11.06.2016 09:30



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka