Plzeňská Mlýnská strouha získala ocenění v soutěži Park desetiletí, uspěl i sušický Santos

Mlýnská strouha v Plzni byla oceněna v soutěži Park desetiletí, o třetí místo se dělí s projektem revitalizace říčního ostrova Santos v Sušici.

Cílená propagace v Plzni

Západočeská metropole se do soutěžní přehlídky přihlásila se dvěma projekty, kromě Mlýnské strouhy zařadila i lokalitu Borského parku. Ceny udělovala odborná porota i veřejnost. „U diváckého hlasování skončila Mlýnská strouha na šestém místě, Borský park na 12. příčce. Ten navíc od odborné poroty dostal cenu za postupnou a dlouholetou obnovu. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se hlasování zúčastnili,“ uvedla Lucie Davídková ze Správy veřejného statku města Plzně, která do soutěže oba plzeňské parky přihlásila.

Mlýnská strouha

Soutěž podle stránek www.plzen.eu vyhlásilo na jaře profesní sdružení Svaz zakládání a údržby zeleně. Odborná porota navštívila 15 přihlášených parků v celé republice, ceny vyhlásila 18. října. První místo obdržel park Komenského ve Zlíně, druhou příčku park na Slovanském náměstí v Brně-Králově Poli.

Smyslem retrospektivní přehlídky bylo upozornit na skutečnost, že dílo tvůrce parku není nikdy hotovo. Je třeba je stále tvůrčím způsobem rozvíjet, usměrňovat a především je nutné o parky pečovat. Odborná porota posuzovala především kvalitu péče a údržby i to, jak navržené řešení parku prověřil čas, jak park slouží veřejnosti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 07.11.2016 14:39



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka